Ekonomist Muhammet Bayram kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Ekonomist Muhammet Bayram kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? nereden mezun? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Ekonomist Muhammet Bayram

Ekonomist Muhammet Bayram kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? nereden mezun? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Katıldığı çeşitli haber programlarında ekonomiye dair yaptığı yorumlarla dikkat çeken Ekonomist Muhammet Bayram'ın hayatı hakkında merak edilenler.

Muhammet Bayram Nereli?

Muhammet Bayram 1987 yılında Denizli'nin Çivril İlçesinde dünyaya gelmiştir. Yani aslen Memleketi Denizli'dir. İlk ve orta öğrenimini doğduğu yer olan Çivril'de tamamlamıştır. Lise yıllarının ilk 3 yılını Denizli merkezde, son yılını ise Uşak'ta tamamladıktan sonra girdiği ilk üniversite sınavında başarılı olarak: Marmara Üniversitesi Maliye Bölümünü kazanmıştır.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Mesleki kariyerine 2011 yılında Maliye Bakanlığı'nda Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başlamış, aynı yıl içerisinde Vergi Müfettiş Yardımcılığına atanmıştır.


2015 yılında resmi gazetede yayımlanan 3'lü kararname ile Vergi Müfettişliğine atanmıştır. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirmiştir. Aynı yıl Tesmer (Temel Eğitim ve Staj Merkezi) tarafından açılan Yeminli Mali Müşavirlik Sınavlarından başarılı olarak Yeminli Mali Müşavirlik unvanını elde etti.

2019 yılında Marmara Üniversitesi Tezli Mali İktisat Bölümünden "Vergi Denetiminde Risk Analizi" adlı bitirme tezi ile Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Meslek süresi boyunca İstanbul'da ve görevi gereği çeşitli Anadolu illerinde görev yapan Bayram; çok sayıda ve çeşitlilikte vergi incelemesi görevini yürüterek, büyük ve orta ölçekli mükellef vergi incelemesi görevlerini ve çok sayıda mesleki seminer ve eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

2011 yılında bu yana 200'den fazla vergi, ekonomi ve finans alanındaki makale ve köşe yazısı ulusal dergi ve web sitelerinde yayımlanmıştır. 2019 yılından bu yana T.C. İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı nezdinde yemin ederek Denetim, Kamu Maliyesi, Yurt İçinden Alınan Vergi, Resim, Harç ve Mali Yükümlülükler ve Ticari İşletme ve Şirketler Muhasebesi alanlarında Asliye ve Sulh Hukuk, Asliye Ceza, İcra ve Ticaret Mahkemeleri ile İcra Daireleri nezdinde 100'den fazla dosyada Bilirkişilik görevini ifa etmiştir.

Ekonomist Muhammet Bayram hali hazırda İİK'nun ilgili hükümleri gereğince Ticaret Mahkemesi Başkanlıklarınca ataması gerçekleştirilen Konkordato Komiserliği ve Kayyumluk görevlerini yürütmektedir. Avcılık ve kayak sporuyla ilgilenen Muhammet Bayram evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski