Prof. Dr. Ümit Özlale kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Ümit Özlale kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Ümit Özlale

Prof. Dr. Ümit Özlale kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocukları kimler? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


İyi Parti İzmir Milletvekili ve İyi Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale'nin hayatı hakkında merak edilenler.


Ümit Özlale Nereli?

Ümit Özlale 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya'ya işçi olarak gitmiş Girit Türkü bir ailenin çocuğu olarak Almanya'nın Holzheim şehrinde dünyaya gelmiştir. Aslen Memleketi İzmir'dir. Ekonomist, akademisyen ve siyasetçidir.

İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapmaktadır. Özlale 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçilmiştir.

Ortaokulu Bornova Anadolu Lisesi'nde, Liseyi ise İzmir Fen Lisesi'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde; ardından ABD'de bulunan Boston College'da yüksek lisansını (1998), doktorasını 2001 yılında yapmıştır.


2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanı almıştır.

2009 yılından 2013 yılına kadar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, 2013 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Hâlihazırda Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağıdır.

Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışman olarak çalışmıştır. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.

2020 Eylül ayında katıldığı İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapmaktadır.

6 Eylül 2023'te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024 yerel seçimleri için İzmir büyükşehir belediye başkan adayının Özlale olduğunu açıklamıştır.

Özlale, TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü’nün de sahibidir.

Ümit Özlale eşi kim? çocukları var mı?

Ümit Özlale'nin evli mi? veya bekar mı? olduğuyla ilgili ve eşinin veya varsa çocuklarının kim olduğuyla ilgili bilgiye rastlanmamıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski