Suat Kılıç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim?

Suat Kılıç kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? asıl meleği ne mezunu? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Suat Kılıç


Suat Kılıç kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? asıl meleği ne mezunu? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Avukat, Siyasetçi, Eski Gazeteci ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın hayatı hakkında merak edilenler.


SUAT KILIÇ NERELİ?

Suat Kılıç 23 Temmuz 1972 tarihinde Samsun'da dünyaya gelmiştir. Aslen memleketi Trabzon'un Of ilçesine bağlı Kavakpınar köyüdür. Babasının adı Hüseyin Kılıç, annesinin adı da Elmas Kılıç'tır.

Çocukluğunu Samsun'un Ondokuzmayıs ilçesine bağlı Yeşilköy'de geçirmiştir. İlköğrenimini Yeşilköy İlkokulu'nda, liseyi ise Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde tamamlamıştır. Pilot olmak için Hava Harp Okulu'na başvurmasına rağmen, gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle sınavlara girememiş, daha sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Üniversitede öğrenciyken, Dünya Radyo'da bir gençlik programı sunmuştur. İki yıl süren radyo programcılığından sonra Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Karaman tarafından televizyonda çalışma teklifi almış, burada iki yıl görev yaptıktan sonra NTV'ye geçerek Mirgün Cabas ve Banu Güven'in sunduğu 24 Saat adlı haber programının Ankara ayağını hazırlamıştır.

1999 yılında sabah programı sunucusu olarak Kanal D'ye geçmiş, ancak daha sonra parlamento muhabiri olarak Kanal D'nin meclis bürosunda çalışmaya başlamıştır.


Siyasi kariyeri

Muhabirlik yaptığı sırada 2002 Türkiye genel seçimlerinde Samsun'dan AK Parti 6. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. AK Parti'nin Samsun'dan yedi milletvekili çıkarmasıyla birlikte, 22. dönemde en genç milletvekili sıfatıyla meclise girmiştir.

Meclisin açılış toplantısında en genç üye olarak geçici Başkanlık Divanı'nda yer almış, daha sonra yapılan seçimlerde ise kalıcı olarak Divan'a seçilmiştir. Bu dönemde Ak Parti'nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir.

2007' yılındaki seçimlerde yine Samsun'dan AK Parti 3. sıra milletvekili adayı olmuş ve seçimler sonucunda ikinci kez meclise girmeye hak kazanmıştır. Ağustos 2009'da kabine değişikliği sonucunda boşalan AK Parti Grup Başkanvekilliğine seçilmiştir.

2011 genel seçimlerinde bu kez Samsun 2. sıra adayı olarak gösterilmiş ve tekrar meclise girmiştir. 6 Temmuz'da Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Hükümet'te, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na getirilmiş ve böylece 29. Gençlik ve Spor Bakanı ve yeni kabinenin en genç bakanı olmuşur. Görevini Faruk Nafiz Özak'tan devralmıştır.


Suat Kılıç, İstanbul 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı kapsamındaki bir tanıtım projesi için, Seksenler dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır.

Suat Kılıç Yeniden Refah Partisine katıldı
Suat Kılıç Yeniden Refah Partisine katıldı

Suat Kılıç hangi partide?

Suat Kılıç günümüzde halen, Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı'dır.

Suat Kılıç kiminle evli? eşi çocukları kim?

Suat Kılıç, Melike Nur Kılıç ile evli olup, çiftin Muhammed Emin, Hüseyin Kağan ve Suat Melik adında üç erkek çocukları bulunmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski