Turgut Altınok kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Turgut Altınok kimdir? aslen memleketi nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Turgut Altınok

Turgut Altınok kimdir? aslen memleketi nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Turgut Altınok Hangi Parti'den belediye başkanı? Turgut Altınok kimdir ne iş yapar? Turgut Altınok aday mı? Ankaranın AKP adayı kim? Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un hayatı hakkında merak edilenler.

Turgut Altınok Aslen Nereli?

Turgut Altınok 1 Nisan 1957 tarihinde Ankara'nın Balâ ilçesinin Aşıkoğlu köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamlamıştır. Yükseköğrenim için gittiği Azerbaycan'da Hukuk eğitimi almıştır.

Türkiye - Azerbaycan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi vardır.

Siyasi Hayatı

Gençlik yıllarından itibaren Ülkü Ocakları'nda görev almaya başlayan Altınok henüz 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığına, ardından Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine seçilmiştir. 12 Eylül Darbesi'nden sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Sekreterliğe kadar yükselen Altınok, 1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçilmiştir.


16 Ocak 1999 tarihinde Keçiören Belediye Başkanlığı için tekrar adaylığını kabul etmeyen MHP'den istifa etmiş ve 17 Ocak 1999 tarihinde Fazilet Partisi'ne katılmıştır. 1999 yerel seçimlerine Fazilet Partisi Keçiören Belediye başkan adayı olarak giren Turgut Altınok, yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

28 Şubat süreci sonucunda Fazilet Partisi'nin kapatılması ve yerine Saadet Partisi'nin kurulması üzerine Abdullah Gül önderliğindeki yenilikçi kanatla birlikte AK Parti'nin kurucuları arasında yer almış ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den tekrar Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

29 Mart 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile girdiği Büyükşehir Belediye başkan adaylığı yarışını kaybeden Altınok, partisinden gelen yeniden Keçiören Belediye başkan adaylığı teklifini de geri çevirerek aday olmamıştır



28 Haziran 2013'te AK Parti'den istifa etmiş, 2014 yerel seçimleri için adı birçok parti ile anılan Turgut Altınok yaptığı açıklama ile Büyük Birlik Partisi'nden, Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu duyurmuştur. %30,3 alarak seçimi ikinci sırada bitirdi. 2019 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı için AK Parti'ye dönerek aday olmuş ve kazanmıştır.

Ankara Adayı Oldu!

Turgut Altınok; Cumhur İttifakı'nın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmiştir.

Turgut Altınok kiminle evli? eşi kim? çocukları kimler?

Turgut Altınok, Süreyya Altınok ile evlidir. Hacı Mehmet (d. 1984) ve Fatih Furkan (d. 1997) adında iki oğlu, Aybüke (d. 1982) ve Ayça (d. 1990) adında iki kızı vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski