Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir? aslen nereli?

Fatih Karahan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nereden mezun? mesleği ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Fatih Karahan

Fatih Karahan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nereden mezun? mesleği ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


3 Şubat 2024 tarihinde resmi gazetede yayınlanan karara göre, Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan'ın hayatı hakkında merak edilenler.


FATİH KARAHAN NERELİ?

Fatih Karahan 1982 yılında Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuştur. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yapmıştır.


Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başlamıştır.

Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist görevine atanan Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır.

Fatih Karahan evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

27. Merkez Bankası Başkanı

Fatih Karahan 2 Şubat 2024 tarihinde görevinden affını isteyen Hafize Gaye Erkan'ın yerine 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27. Başkanı olarak atanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski