Youtube Kazanç Hesaplama Nasıl yapılır?

Youtube Kazanç Hesaplama Nasıl yapılır?
Youtube Kazanç Hesaplama

Youtube Kazanç Hesaplama Nasıl yapılır?

2023 yılının en çok araştırma konularından bir tanesi youtube kazanç hesaplama yöntemleri oldu. Bu konunun favoriler arasına girmesinin başlıca neneleri arasında sosyal medya fenomenlerinin elde ettikleri gelirler gelmektedir. Bilineceği üzere çok sayıda kişi bu sayede ciddi gelirler kazanıyor.

Durum böyle olunca herkesin aklına youtuber olarak para kazanmaya çalışmak gelmekte. Ancak bu şekilde gelir elde etmek sanıldığı kadar kolay değil. İyi bir kanal, iyi bir içerik, bol çalışma ve azim gerektiren işlerin başında gelen sosyal medya fenomeni olmak dışarıdan çok kolay gibi gelse de düzenli gelir elde edebilmek çaba gerektiren bir iştir.

Youtube üzerinden gelir elde etmeye başladığınızda hangi içeriklerin size ne kadar kazandırdığı konusunda araştırma yapmaya başlayacaksınız. Zira her paylaşım arasında gösterilen reklamlar aynı seviyede gelir kazandırmamaktadır. Bu durum zamanla para kazandıran içeriklere yönelmenize ve youtube kazançlarını hesaplamaya sizi yönlendirecektir.

Youtube platformunun temel yapısından bahsetmek gerekirse sanıyoruz ki artık herkes az çok aşina bu platforma. Her yaştan kişinin dikkatini çekebilecek seviyelerde uygulamalar ve videolar mevcut bu sosyal medya camiasında. İlk çıktığı günden bu yana milyonlarca içeriğiyle dev bir kütüphane görünümüne kavuşmuş durumda.

Yemek tariflerinden tutunda, tarihin tozlu raflarında kamış konulara kadar hemen her türlü video içeriği bu mecrada yer alıyor. İnsanların videolar hazırlayarak bu uygulamaya yüklemesinin temel nedeni ise para kazanmak. Böylece kullanıcılar yükledikleri videodan kazanmaya çalışırken Youtube’da reklamlardan pay alarak kazancını artırıyor. Kısacası Win-Win durumu söz konusu. Herkes kazanıyor.

Youtube Kazanç Hesaplama işlemleri
Youtube Kazanç Hesaplama işlemleri

Youtube Kazanç Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

Az öncede belirttiğimiz gibi videolar youtube uygulamasına kendiliğinden yüklenmiyor. Bunları yükleyen ve kazanmaya çalışan kişiler bulunmakta. Hatta bu videoların neredeyse tamamı but tür kişilerin ürünleridir diyebiliriz.

Bu derece yoğun kazanç konusu olan youtube ile aylık olarak elde ettiği paralar ile geçimini sağlayan kişiler bulunmaktadır. Bir kesim ise geçim olayını aşarak zengin bile olmuş durumda. Elbette bu anlattıklarımız biraz uç bilgilerdir. Binlerce deneyen arasından bir kısmı bu yolda başarılı olmaktadır.

Ancak başarıya ulaşanlara baktığımızda çocuk yaşta olanları bile görmek ilgi çekici olabilmekte. Bazen yetişkinlerin başaramadığını bu uygulama ile çocuklar gerçekleştirebiliyor.

Her ne olursa olsun kazanmaya başlayanların ortak araştırma konusu youtube ile kazanç hesaplama olmaktadır. Youtube kazanç hesaplama nasıl yapılmaktadır. Youtube ne kadar kazandırıyor? Bu platform neye göre para veriyor? İşte bu sorular merak konusudur ve araştırılmaktadır.

Youtube kazanç hesaplama işlemleri bu konuda hizmet veren siteler üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ancak hesaplar tamamen tahmini olmaktadır. Kesin kar oranı kişisel adsense sayfası üzerinden belirlenebilir.

Ancak yapılan tahminler ile ortalama bir fikir edinebilirsiniz. Platform ile gelir elde ederken bu kazanca etki eden birtakım sebepleri göz önünde bulundurmak gerekir. Bu etkenlerin en önemlilerinden bir tanesi seçilen içeriğin kategorisi ve videonun izlendiği ülkedir.

Her ülkenin izlenmesi farklı miktarda para kazandırır. Bunun başlıca sebebi videolar arasında gösterilen reklamlardır. Örneğin Türkiye’den gösterilen bir reklam için 0,5dolar içerik üreticisi para kazanırken, Amerika’dan 2 dolar kazanabilir. Bu miktarlar farazi olup değişkendir. Belirtmek istediğimiz sadece ülkelerin kazanca etki ettiğidir.

YouTube’dan İzlenme Başına Ne Kadar Kazanırım?

Youtube konusunda pek bilgi sahibi olmayanlar başlangıçta video izleme platformunun para dağıttığı algısına kapılabilmektedirler. Her içerik üreticisinin kolay şekilde para kazanabileceği gibi yanlış bir düşünceye kapılan bu tür kişiler, video yüklemeye başladıklarında bu yanılgı içerisinde olduklarını anlamaktadırlar.

Peki video izleme uygulamasından para kazanma süreci nasıl işlemektedir. Kullanıcılar neler yaparak para kazanabilirler?

Her şeyden önce bu şekilde kazanç elde etmeyi düşünüyorsanız ilk bilmeniz gereken video yükleyerek kazanmaya başlamanın bazı şartlarını yerine getirmeniz gereklidir. Bu şartlar gerçekleştiği taktirde para kazanma kilidiniz açılacak ve videolardan izlenme başına kazanç elde etmeye başlayacaksınız.

Yani bir içerik üreticisi olarak kanal açmanız gelir etme etmeniz için yeterli olmayacaktır. Açılan kanalın gereksinimleri karşılaması sonrasında para kazanma kilidi açılacak ve bu andan sonra izlendikçe kazanmaya başlacaksınız.

Gereksinimlerin neler olduğundan bahsedersek ilk olarak;

    • 500 abone sayısı
    • Son 90 günde herkese açık olarak ayarlanmış en az3 video yüklemek
    • Yıl süresince 3000 saatlik izlenme süresi ya da son 90 günlük zaman aralığında en az 3 milyon short video görüntülenme

Gibi şartlar bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan kullanıcılar bu andan itibaren kazanç elde etmeye başlayabilirler.

Youtube gelirlerini tahmini hesaplamanın farklı yolları bulunmaktadır. Belirleyici faktörler arasında yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi videonun konusu yer alır.

Örnek olarak bir çocuk kanalı ile spor kanalının getirileri aynı olma. Rekabetin yüksek olduğu alandan alacağınız gelir diğerine göre daha fazla olur.

Bu nedenle daha çok aranan ve rekabet olan kanalları seçerek işe koyulmaya başlayabilirsiniz. Ancak bu durum riski de beraberinde getirir. Rekabet olduğundan dolayı rakiplerinizin arasından sıyrılmanız zaman alabilir.

Şimdi youtube kazanç hesaplama sitelerinin kullandığı değişkenlere göz atalım.

Youtube Kazancı Hesaplama
Youtube Kazancı Hesaplama

YouTube Kazanç Hesaplama Sitelerinin Kullandığı değişkenler nelerdir?

Tıklanma Oranı Bazlı Ödeme

Youtube kazanç hesaplama yöntemlerinin değişkenlerinden ilki tıklanma oranlı ödemedir. Bu kategori altında reklam veren firma veya kişilerin ayırmış olduğu bütçeden içerik üreticisine pay verilmektedir.

 İzleyici Kitlesi

İzleyici kitlesi elde edilecek kazancı etkileyen başlıca etkenler arasındadır. Hazırladığınız video, kanalınızın kitlesine hitap etmelidir. Böylece çok daha fazla izlenme alır ve reklam gelirinizi arttırırsınız. Kitlenize hitap etmeyen bir video ise takipçi sayısında düşüşe sebep olur.

Videonun Uzunluğu

Youtube kazanç hesaplama işlemlerinde dikkat edilmesi gereken önemli bir etkende çekilen videonun uzunluğudur. Araştırmalara göre ortalama bir videonun uzunluğu 6dk ile 12 dakika aralığında olmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski