Sinan Aygün kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Sinan Aygün kimdir, Sinan Aygün kaç yaşında, Sinan Aygün nereli, Sinan Aygün'ün hayatı, Sinan Aygün biyografisi.
sinan aygün


Sinan Aygün kimdir, Sinan Aygün kaç yaşında, Sinan Aygün nereli, Sinan Aygün'ün hayatı, Sinan Aygün biyografisi.


ATO Başkanlığı yapmış ve milletvekilliği yapmış olan Sinan Aygün'ün ülke gündemini ilgilendiren açıklamaları sonrası Sinan Aygün'ün hayatı ve Sinan Aygün biyografisi merak konusu oldu. Peki Sinan Aygün kimdir? Sinan Aygün kaç yaşında? Sinan Aygün nereli? İşte Sinan Aygün hakkında merak edilenler.

SİNAN AYGÜN KİMDİR?

Sinan Aygün 10 Mart 1959 tarihinde Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan Aygün, Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirmiştir. Daha sonra ticarete atılan Aygün, hâlen inşaat müteahhitliği ve inşaat malzemeleri ticareti yapmaktadır.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 2011 Türkiye genel seçimleri sonucunda CHP Ankara milletvekili seçilerek meclise girmiştir. Türkiye-Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

SİNAN AYGÜN NERELİ?

Sinan Aygün Kelkit Gümüşhane doğumludur.

SİNAN AYGÜN BİYOGRAFİ

Sinan Aygün 10 Mart 1959 tarihinde Gümüşhane Kelkit'te doğmuştur. İş adamı ve siyasetçi olan Sinan Aygün ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Sinan Aygün, Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirmiştir. İş hayatına atılan ve inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Aygün, müteahhitliğe başladı. Bunun yanında inşaat malzemeleri satışı da yapan Aygün, Fuat Ünal'ın ardından 1998 yılında Ankara Ticaret Odası Başkanı seçildi. Aygün, 2002'de yapılan seçimlerin ardından bu görevine devam etti. Sinan Aygün 2006'da gerçekleştirilen yönetim kurulu başkanlığı seçiminde, 161 geçerli oyun tamamını alarak 4 yıllık bir süre için daha ATO Başkanı seçildi. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 2011 Türkiye genel seçimleri sonucunda CHP Ankara milletvekili seçilerek meclise girmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski