Müptezel ne demek? TDK Müptezel kelime anlamı nedir?

Müptezel nedir? Müptezel ne demektir? TDK sözlüğe göre müptezel kelimesinin anlamı manası nedir? Müptezel kelime anlamı hakkında bilgi..
Müptezel ne demek


Müptezel ne demek? Müptezel ne demektir? TDK sözlüğe göre müptezel kelimesinin anlamı manası nedir? Müptezel kelime anlamı hakkında bilgi.


Müptezel, Arapça kökenli bir sözcüktür. Dilimize Arapçadan yerleşmiş olan Müptezel kelime anlamı, sıradan, adi olarak belirtilmektedir.

Müptezel Ne Demek?

Kelime anlamı ile müptezel; seçkin olmayan, sıradan, bayağı, adi anlamlarına gelmektedir. Ucuz ve bol bulunan, avam kesime hitap eden anlamları da taşımakta olan Müptezel kelimesi, dilimizde sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle şair ve yazar kesimin, sıkça kullandığı kelimelerden bir tanesidir.


TDK'ya Göre Müptezel Ne Demektir?

Kaynaklara göre çok eski bir kelime olmasına rağmen, son yıllarda sosyal medya da kullanımı ile de sıkça görmekte olduğumuz Müptezel kelimesinin, TDK kaynaklarına göre iki anlamı bulunmaktadır.

Müptezel kelimesi, saygınlığını yitirmiş, sıradanlaşmış ve bayağılaşmış anlamları taşımaktadır. Bir diğer anlamı ise; muadilleri sıklıkla bulunduğu için zamanla değerini yitirmiş, seçkinliği ve değerini kaybetmiş anlamları taşır. Örnek bir cümle olarak; 'Herkes gibi müptezel ve sıradan davrandığının farkında mısın?'

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski