Prof. Dr. Özgür Demirtaş kimdir? kaç yaşında? aslen nereli?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş kimdir? aslen nerelidir? eşi kim? babası kim? kaç yaşında? nerede görevli? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Prof Dr Özgür Demirtaş

Prof. Dr. Özgür Demirtaş kimdir? aslen nerelidir? eşi kim? babası kim? kaç yaşında? nerede görevli? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın hayatı hakkında merak edilenler..

ÖZGÜR DEMİRTAŞ NERELİ?

Özgür Demirtaş 12 Ağustos 1976 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Özgür Demirtaş'ın babası Şanlıurfa Siverek'li ve Hadidi aşiretindendir. İlkokul eğitimini Manisa'nın Salihli ilçesinde, ardından Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır.

Üniversite yerleştirme sınavlarında Türkiye'de ilk 50 öğrenci arasında yer alarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1998 yılında mezun olmuştur.

Finans doktorası için Boston College'a gitmiş; çalışmalarını 2003 yılında tamamlayarak, 27 yaşında finans alanında doktorasını kazanmıştır. Aynı yıl Baruch College'da yardımcı doçent pozisyonunda çalışmaya başlamış, buradaki Finans Bölümünde ve ardından İşletme Fakültesi'nde "öğretim alanında" en iyi öğretim üyesi seçilmiştir.


2005 yılında, tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek "Üstün Öğretim Madalyası"na layık görüldü. 2004 yılından başlamak üzere, araştırmaları City University of New York tarafından 6 yıl boyunca ödüllendirildi. 2007 yılında doçent unvanını kazanarak City University of New York'ta kalıcı bir akademik pozisyon elde etti. Aynı zamanda NYU-Stern School of Business'da da dersler verdi.

2010 yılında ABD, İngiltere, Kanada ve İskoçya'da 10 milyonu aşkın öğrencinin değerlendirmeleri sonucunda, öğretim alanında 1 milyon profesör arasında ilk 20 içerisinde gösterildi.

Çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinde (Management Science, Journal of Financial Economics, Journal of Monetary Economics, Journal of Financial and Quantitative Analysis, Review of Finance ve Journal of Business & Economic Statistics) yayımlandı. 35’in üzerinde akademik yayın yaptı. Özel yatırım fonları hakkındaki kitabı Academic Press tarafından basıldı.

2012 yılı Eylül ayında ABD’deki işinden ayrıldı ve Sabancı Üniversitesi'ne Finans Kürsüsü Başkanı olarak katıldı. Sabancı Üniversitesi bünyesinde yaptığı çalışmalar ile Marie-Curie Avrupa Araştırma Fonu'nu kazandı. Aynı üniversitede kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi'nin (Center of Excellence in Finance) Kurucu Başkanlığı, Akbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye'nin ilk finansal okuryazarlık derneği FODER'in Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi pozisyonlarda yer aldı.

Halen birçok büyük şirket ve holding için danışmanlık yapmakta; Türkiye, ABD ve Avrupa'da onursal konuşmacı olarak etkinliklere ve panelist olarak düşünce kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaktadır. Aynı zamanda başta biyoteknoloji sektörü olmak üzere birçok sektörde melek yatırımcıdır.

Özgür Demirtaş kiminle evli?

Özgür Demirtaş, Neslihan Küçükoğlu ile evlidir.

Özgür Demirtaş'ın eşi Neslihan Küçükoğlu Demirtaş kimdir?

Neslihan Küçükoğlu Demirtaş, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın eşidir, ve Küçükoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski