Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kimdir? aslen nereli?

Öztürk Yılmaz kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi, siyasi hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler.
Öztürk yılmaz


Öztürk Yılmaz kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi, siyasi hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler.


Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ın hayatı hakkında merak edilenler..


ÖZTÜRK YILMAZ NERELİ?

Öztürk Yılmaz 19 Eylül 1970 tarihinde Ardahan'da dünyaya gelmiştir. Baba adı Şerafettin, anne adı Anahanım'dır. Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezundur.

1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.


11 Haziran 2014 tarihinde terör örgütü DEAŞ tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu. 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı. 2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi olarak atandı.

Duşanbe Büyükelçiliği görevinden 3 Eylül 2015 tarihinde istifa ederek, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu ve milletvekili seçildi. 24 Ocak 2016 tarihinde CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi ve bu görevi 10 Nisan 2018 tarihine kadar sürdürdü.

20 Nisan 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklasa da adaylığı gerçekleşmedi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar Ardahan’dan milletvekili seçildi.

Türkçe ezan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle iki kez disiplin kuruluna sevk edilen Yılmaz, 20 Kasım 2018 tarihinde CHP’den ihraç edildi.

Öztürk Yılmaz, 30 Temmuz 2019'da yaptığı açıklamada, yeni bir siyasi parti kuracağını duyurmuş, 20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi'ni kurmuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski