Mehmet Cengiz kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? Cengiz Holding kimin?

Mehmet Cengiz kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? Cengiz Holding kimin? Cengiz İnşaat'ın sahibi kim? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Cengiz Holding | Mehmet Cengiz

Mehmet Cengiz kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? Cengiz Holding kimin? Cengiz İnşaat'ın sahibi kim? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


MEHMET CENGİZ NERELİ?

Mehmet Cengiz 1961 yılında Rize'nin Kalkandere ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ekrem Cengiz ve Asım Cengiz adında kardeşleri vardır. Çaykur Rizespor'un Onursal Başkanıdır.

1980 yılında kardeşi Ekrem Cengiz ile Cengiz İnşaat'ı kurdu ve altyapı, taahhüt işleriyle başladığı iş yaşamını 1990’larda turizm yatırımlarıyla devam ettirdi. 1995 yılında turizm alanında da yatırım yaparak muhtelif otellerin işletmelerini açtı.


Mehmet Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akdeniz, Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketinin sahibi olmakla beraber, Limak ve Kolin'in yanı sıra Kanyon ve MaPa ile birlikte 3. Havalimanı ihalesini de yapan firmalardandır.

Birçok dalda faaliyetini sürdüren Cengiz Holding bünyesinde yer alan Cengiz İnşaat A.Ş, Engineering News Record Dergisi’nin 2013 yılı sıralamasına göre dünyanın en büyük 127. firmasıdır.

Mehmet Cengiz Serveti ne kadar?

Forbes Türkiye'nin en zenginler listesinde 64. sırada, Mehmet Cengiz - Cengiz holding 2020 serveti: 550 milyon dolar - 2019 serveti: 500 milyon dolar - 2018 serveti: 650 milyon dolardır.

Mehmet Cengiz'in eşi ve çocukları

Mehmet Cengiz'in eşi Fatma Cengiz ile olan evliliğinden Çocukları; Ahmet Cengiz, Dilek Cengiz, Zeynep Cengiz, Hülya Cengiz'dir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski