Çamlıca Kulesi Seyir Terası nerede? giriş ücreti 2023 ne kadar?

Çamlıca Kulesi seyir terasına nasıl gidilir? adresi yol tarifi, Kule restoranın girişi ücretli mi? Manzara terasına giriş ücreti ne kadar?
Çamlıca Kulesi Seyir Terası

Çamlıca Kulesi seyir terasına nasıl gidilir? adresi yol tarifi, Kule restoranın girişi ücretli mi? 2023 Manzara terasına giriş ücreti ne kadar?


İstanbul Çamlıca'da radyo, televizyon kulelerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinden kurtulmak için inşa edilen, İstanbul'un yeni simgelerinden biri haline gelen Çamlıca TV-Radyo Kulesi ve Seyir Terası açıldı. Kulenin içinde seyir terasları, restoranlar ve etkinlik alanları bulunuyor.

Harika İstanbul manzaralı kulenin açılmasıyla beraber, vatandaşlar da Çamlıca kulesine girişler ücretli mi, seyir terası ücretli mi, Küçük Çamlıca kulesi giriş ücretleri ne kadar gibi soruların cevabını aramaya başladı. İşte Çamlıca TV Radyo Kulesi ve manzara terası hakkında merak edilenler.

ÇAMLICA KULESİNİN GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Çamlıca Kulesi ve Seyir Terası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bünyesindeki, PTT iştiraki olan Kule AŞ tarafından işletilmektedir. PTT Kule AŞ Genel Müdürü Ahmet Selami Söğüt Çamlıca Kulesi giriş ücretleri 2023 yılında ne kadar oldu?



ÇAMLICA SEYİR TERASI ÜCRETİ NE KADAR?

Çamlıca Kulesi'ni ziyaret edecek olan yerli turistler için iki türlü giriş ücreti belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kule giriş ücreti tam bilet 100 TL olurken, indirimli bilet 40 TL oldu. Yabancı turistler için kule giriş ücreti 250 TL olarak açıklandı.

  • Yerli – Tam 100 TL
  • Yerli – İndirimli 40 TL
  • Yerli – Hızlı geçiş 200 TL
  • Yabancı 250 TL
  • Yabancı – Hızlı geçiş 400 TL

ÇAMLICA KULESİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE İLETİŞİM

Çamlıca Kulesi, haftanın 7 günü de hizmet vermektedir. Çalışma saatleri 10:00 ile 22:00 arasında olacaktır.

ÇAMLICA KULESİ ONLİNE BİLET AL

Çamlıca Kulesi Seyir Terasına online rezervasyon için https://camlicakule.istanbul/bilet-al linkine tıklayabilirsiniz.


ÇAMLICA KULESİ ÖZELLİKLERİ

Küçük Çamlıca Kulesi girişinden itibaren 388,5 metre uzunluğunda olup, kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık olarak 576,5 metre yüksekliğindedir. Kulenin 4 katı yerin altında olmak üzere her bir katı 4,5 metre yükseklikten oluşan Kulenin 39'uncu ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunmaktadır. Ayrıca 33'üncü ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası vardır.

Kulenin yapımında 30 bin metreküp beton ve 3 bin ton yapı çeliği kullanıldığı belirtilen Çamlıca Kulesi'nde  yer alan yüksek verimli anten ve verici sistemleri sayesinde sağlanan enerji tasarrufunun maksimum seviyede olduğu belirtildi.

İstanbul'un siluetine ayrı bir güzellik katan Çamlıca Kulesi, yüksek verimli anten ve verici sistemleriyle enerji tasarrufunu da artırdı. Ülkemizin ekonomisine ve turizmine katkı sağlaması da planlanan kulenin içerisinde seyir terasları, restoranlar, kafeteryalar, hediyelik eşya mağazaları da bulunuyor.

LALE ÇİÇEĞİNDEN ESİNLENİLDİ

Kulenin tasarımında Türkler için tarih boyunca önemli bir simge olan lale çiçeğinden esinlenildi. Kulenin ana aksı lalenin köklerini ve besleyici gövdesini simgelerken güneşe doğru yükseldikçe yapılandırılan seyir terası ve restoran katları henüz açmayan bir lale tomurcuğunu simgeliyor. Panorama asansörleri giriş katından antenlerin olduğu kata kadar yükselen ana kabuğun iki yanında yer almakta ve İstanbul Boğazı'nın Asya ve Avrupa kıtalarını ayırıp bütünleştirmesi gibi bir rol oynamaktadır.

ÇAMLICA KULESİ ADRESİ YOL TARİFİ

Kısıklı, Çamlıca Tepesi 34692 Üsküdar/İstanbul

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski