Vedat Bilgin kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Vedat Bilgin kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Vedat Bilgin


Vedat Bilgin kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in hayatı hakkında merak edilenler.

VEDAT BİLGİN NERELİ?

Vedat Bilgin 22 Eylül 1954 tarihinde Bayburt'ta dünyaya gelmiştir. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda master çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

New York Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesi'nde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve  2014-2015 yılı arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olarak görev yaptı. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makaleleri ve çalışmaları bulunmaktadır.


Ziya Gökalp'ten Mümtaz Turhan ve Erol Güngör çizgisine, Türk milliyetçiliği, demokrasi, sosyal politika, Türkiye'de bilim, üniversite ve modernleşme sorunu ile ilgili fikri ve bilimsel çalışmalar yapmıştır.

Bir dönem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanlığını yapmıştır. TBMM 25. ve 26. dönem Ankara milletvekilidir. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi, AGİTPA (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu başkanı olarak görev yapmıştır.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu başkan vekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 21 Nisan 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilmiştir. 4 Haziran 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Vedat Işıkhan'a devretmiştir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Vedat Bilgin, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Ankara 2. Bölge'den aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olarak seçilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski