Araç lastiklerine kaç hava basılmalı? Psi değerleri kaç olmalı?

Araç lastiklerine kaç hava basılmalı? lastiklere kaç bar psi hava basmak gerekir? Lastik basınç değerleri tablosu

Araç lastiklerine kaç hava basılmalı? lastiklere kaç bar psi hava basmak gerekir? Lastik basınç değerleri tablosu


Araç lastiklerine basılan hava basınç miktarları bir çok sürücü tarafından çok fazla önemsenmiyor. Lastiklere uygun değerlerde basılmayan hava basıncı hem lastiklerin zamanından önce yıpranmasına, hem de aracın sürüş emniyetinin önemli ölçüde azalmasına neden oluyor. Lastik değişimi yapan lastikçilerde bile bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmemektedir.

Lastik değişimi yapıldıktan sonra, lastik hava basınçlarının sürücüler tarafından aracın teknik özelliklerine göre fabrika etiketlerinde yazılan değere uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bazı araçlarda etiket bilgileri yakıt deposu kapağının iç kısmında ya da sağ direkte bulunabilir.

lastik basınç tablosu

Lastiklere basılması gereken hava basınçları normal yük ve tam yük değerlerine, hava sıcaklığına, yol koşullarına göre değişiklik gösterir. Normal hava ve yol koşullarında lastiğin ölçülerine göre olması gereken basınç değerlerini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Lastik Basıncının Araç Konforuna Etkisi

Araçlarda yoldan kaynaklanan bozuklukların emilerek sönümlenmesinden süspansiyon sistemi sorumludur. Buna ilaveten lastik hava basıncının uygun seviyede olup olmaması konforu ciddi düzeyde etkiler. Bu konuda lastik yanağının genişliği önemli bir role sahiptir. Lastik üreticileri yanak kalınlığı az ve dayanıklı lastikler üretmek için çabalarlar.

Lastik havalarının olması gerekenden az olması durumunda aracın genel anlamda yumuşamasını sağlarken, basıncın yüksek olması durumunda yanaklar yeteri kadar esneyemez ve sertleşirler. Bunun sonucu olarak ta aracın konforunda düşüş yaşanır.

Daha konforlu bir sürüş için, lastik havalarının düşük tutulması gerektiği düşünülmemelidir. Maksimum konfor için araçtaki yük miktarına bağlı olarak üreticinin önerdiği basınç değerleri sağlanmalıdır. Düşük lastik basınçlarında konforda çok az bir iyileşme sağlanıyor olsa da aracın yol tutuş, yakıt tüketimi ve lastik ömrü açısından dezavantajlı hale gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski