Hadsiz ne demek? argo mu? Hadsiz kime denir? TDK

Hadsiz ne demek? Hadsiz argo mu? hakaret mi? Hadsiz kime denir? TDK Hadsiz kelimesi hakkında kısa bilgi.
hadsiz

Hadsiz ne demek? Hadsiz argo mu? hakaret mi? Hadsiz kime denir? TDK Hadsiz kelimesi hakkında kısa bilgi.


İnsanların kişilik, davranış ve karakterlerini yansıtan bazı kelimeler vardır. Bu kelimeler kullanılarak insanlar hakkında bazı nitelendirmeler yapılmaktadır. Bu gibi kelimelerin kullanımıyla alakalı, hem günlük hayatta, hem de sınavlarda karşılaşmak mümkün olmaktadır.

İşte bu gibi kelimeler arasında yer alan hadsiz kelimesi ne anlama gelmektedir? Hadsiz kelimesi ile nerelerde karşılaşılır? TDK'ya göre hadsiz kelimesi nasıl açıklanmaktadır? Hadsiz kelimesi cümle içinde kullanımı gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.


Hadsiz Ne Demek?

Hadsiz kelimesi, genelde isimlerin önünde kullanılır. Çünkü bu kelime ismi niteler. İnsanlar için kullanılan bir sıfattır. Ancak bazı durumlarda nesnelerde nitelendirilebilir. TDK verileri bu kelimeyi bir sıfat olarak ortaya koyuyor.

Hadsiz Türkçe bir sıfattır. Yani ismin önüne gelerek ismi niteleyen özelliği bulunmaktadır. İnsanların karakteristik özelliğini belirtmek için kullanılan bir kelimedir.

Hadsiz Kime Denir?

Hadsiz, genel olarak olumsuz bir niteleme yapmak için kullanılır. Hadsiz kelimesi, pervasızca yani bir hesap kitap yapmadan davranan anlamına gelir. Sayılamayacak derecede anlamına da gelmektedir. Nerede nasıl davranmasını bilmeyen kişilerin durumunu bildirmek için de kullanılır.

Hadsiz cümle içinde kullanımı

Bu ne biçim cümle? utanmıyor musun hadsiz!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski