HGS kaçak geçiş sorgulama e-devlet nasıl yapılır?

HGS kaçak geçiş cezası sorgula, HGS ceza öde, HGS cezası nasıl ödenir? HGS cezası ne kadar? HGS bakiye sorgulama ptt hgs bakiye yükleme HGS sorgulama e-devlet hgs bakiye hesap hareketleri
HGS kaçak geçiş sorgulama

HGS kaçak geçiş cezası sorgula, HGS ceza öde, HGS cezası nasıl ödenir? HGS cezası ne kadar? HGS bakiye sorgulama ptt hgs bakiye yükleme HGS sorgulama e-devlet hgs bakiye hesap hareketleri


HGS ceza sorgulama işlemi plakadan sorgu ile kolayca öğrenilebiliyor. Ancak HGS bakiye kontrol ekranına, yalnızca E-Devlet giriş yapabilirsiniz. HGS ceza sorgulama ve HGS bakiye görüntüleme ekranı hakkında bazı bilgiler.

PLAKADAN HGS CEZA SORGULAMA

Plakadan ceza sorgulama ekranına, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sayfası üzerinden ulaşmak mümkündür. Sayfaya giriş yaptıktan sonra plaka ve güvenlik kodu girişi sonrası KGM, Avrasya Tüneli, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, ICA otoyolları, Avrupa Otoyolu, KMO Anadolu Otoyolu ve Kuzey Ege Otoyolu geçişlerindeki ceza tutarları görüntülenebilmektedir.

HGS KAÇAK GEÇİŞ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ


İhlalli geçiş yaptığınızı düşünüyor ancak sistemde ceza göremiyorsanız, cezanın hesabınıza yansıyıp yansımadığını birkaç gün sonra kontrol etmeniz gerekmektedir.

HGS bakiye sorgulama işlemi ise şu şekilde gerçekleşmektedir;

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

Araç sahipleri, otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş gibi avantajları olan HGS kartlarındaki bakiyeleri çeşitli yöntemlerle sorgulayabilir. Sürücülerin sorgulama yapabileceği yerler ise; Banka şubeleri, PTT şubeleri ve e -Devlet uygulaması. Ayrıca telefonla da bakiye sorgulama uygulaması mevcut.

Bakiye sorgulamadan en çok tercih edilen yöntem e -Devlet aracılığı ile sorgulama. e -Devlet ile sorgulama "turkiye.gov.tr" internet adresinden yapılıyor. e-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsünü açarak, açılan menüden "HGS Bakiye Sorgulama" seçeneğini kullanarak bakiye sorgulaması yapabilirsiniz. PTT ile HGS bakiye sorgulaması ise; ptt.gov.tr internet adresi üzerinden yapılıyor. Sitede bulunan "HGS Bakiye Sorgulama" bağlantısından HGS bakiyesini görebilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ


En çok tercih edilen bir başka yöntem ise telefonla HGS bakiyesi öğrenme. Telefon ile HGS bakiye sorgulama işlemi; 4441778 veya 08504606060 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir. Araç sürücüleri ayrıca, bankaların mobil uygulamalarını kullanarak, HGS bakiyelerini sorgulayabilir.

HGS KARTINA BAKİYE NASIL YÜKLENİR?

Araç sürücülerinin HGS kartında devamlı olarak bakiye bulunmalı, aksi takdirde kartında bakiye olmadan geçiş yapanlara ceza kesiliyor. Kartlara bakiye yüklemesi ise PTT şubelerinden ya da mobil uygulama üzerinden yapılabilir. HGS kartınız aldığınız bankaya giderek ya da o bankanın internet şubesi veya mobil şubesini kullanarak bakiye yüklemenizi yapabilirsiniz. Ayrıca HGS bakiye yükleme işlemi için PTT’nin e PTT AVM hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski