Lays kimin? Hangi Ülkeye Ait? Lays yerli mi? Sahibi kim?

Lays Kimin? Lays İsrail malı mı? Lays hangi ülkenin markası? Lays hangi firmaya ait? Lays Türk markası mı?
Lays kime ait?

Lays Cips hangi ülkenin markası?

İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı katliamları devam ederken, vatandaşlar bu günlerde boykot için İsrail ve Amerika markalarını araştırmaktadır. Tam da bu noktada Türkiye'de oldukça fazla tüketilen markalardan biri olan Lays Cips hangi ülkenin markası konusu gündeme geldi.

Peki, Lays Kimin? Lays İsrail malı mı? Lays hangi ülkenin markası? Lays hangi firmaya ait? Lays Türk markası mı? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Wikipedia'da yer alan bilgilere göre Lay's; Birleşik Krallık'ta ve İrlanda'da Walkers, Mısır'da ChipsyVietnam'da Poca, İsrail'de Tapuchips, Meksika'da Sabritas adıyla bilinir.

Lays kime ait?

Lays, New York merkezli bir Amerikan çok uluslu gıda ve içecek şirketi olan PepsiCo'nun bünyesinde yer alan Frito-Lay şirketinin sahibi olduğu bir cips markasıdır.


Lays ne zaman kuruldu?

1932 yılında kurulmuştur. Lay's cipsleri 1965'ten bu yana PepsiCo'nun sahibi olduğu bir şirket olan Frito-Lay'in bir parçası olarak pazarlandı. Frito-Lay grubun diğer markaları arasında Fritos, Doritos, Ruffles, Cheetos, Rold Gold krakerleri ve Sun Chips vardır. Lays Türkiye'de en çok sevilen cips markalarından biridir. Klasik, Baharat çeşnili, Mevsim Yeşilliği-Yoğurtlu ve Zeytinyağlı çeşitleri vardır. Lays Türkiye'de Manisa, Kocaeli Suadiye ve Mersin Tarsus'taki fabrikalarında üretilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski