Gazeteci Fatih Tezcan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Fatih Tezcan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Fatih Tezcan


Gazeteci Fatih Tezcan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Özellikle Atatürk ile ilgili çıkışlarıyla bilinen, 15 Temmuz hain kanlı darbe girişimi sırasında, kefenini giyip, sokağa ilk çıkanların başında yer alan Fatih Tezcan'ın hayatı, nereli olduğu, hangi gazetede yazdığı merak edilmektedir.

FATİH TEZCAN NERELİ?

Fatih Tezcan 1976 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya geldi. Fatih Tezcan'ın dedesi Osmanlı muhaciridir. Fatih Tezcan, Behçelievler Kemal Çağlar Lisesi'nden 1993'te mezun oldu. Askerliğini Isparta, Çanakkale ve Siirt'te yaptı.

Fatih Tezcan, İstanbul Baltalimanı bölgesinde bulunan Behçet Kemal Çağlar Lisesinden mezun olmuştur. Ardından ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik bölümünden mezun olmuştur. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü kazandı ancak okulun 2. yılında ailevi nedenlerden doları okulu bıraktı.

Fatih Tezcan, 1999'da Türkiye'nin ilk online islami platformlarından birinde yöneticilik yaptı. 2003 ve 2007 yıllarında iki evlilik yapan Tezcan'ın 6 çocuğu var.


Annesi Şükriye Hanım, babası ise Fahri Beydir. Tezcan, dedesinin Osmanlı Muhaciri olduğunu söylemektedir. Körfez Savaşı, Tevrak ve Irak’a Silah Satan ABD Şirketleri adlı makaleleri ile gündeme gelen Tezcan, günümüzde Analiz Merkezi isimli bir web sitesinde makalelerini yayınlamaktadır.

Fatih Tezcan kiminle evli?

İlk evliliğini 2003 yılında gerçekleştiren Tezcan’ın bu evliliğinden Nur Filistin, Mücahid Ahmet ve Muhammed Furkan adında üç çocuğu vardır. 2007 yılında ilk eşinden ayrıldıktan sonra İkinci evliliğini 2011 yılında gerçekleştiren Tezcan’ın bu evliliğinden ise Duru ve Hira Sevda adında iki çocuğu vardır.

FATİH TEZCAN HANGİ GAZETEDE YAZIYOR?

Araştırmacı, gazeteci, tv yorumcusu kimlikleriyle de tanınmaktadır. Fatih Tezcan Analiz Merkezi isimli analiz-haber sitesinin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenidir.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski