Kuyruk yağının faydaları nelerdir? neye iyi gelir?

Kuyruk yağının faydaları nelerdir? Canan Karatay: "bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşıyor"
Kuyruk yağı


Son zamanlarda Canan Karatay'ın açıklamalarıyla gündeme oturan kuyruk yağının faydalarını sizler için derledik. Kuyruk yağı nedir? Kuyruk yağı nasıl kullanılır? Canan Karatay'ın kuyruk yağı hakkında söyledikleri.


Kuyruk yağı, genellikle hayvanların omurgasının sonunda kuyruk bölümünde birikin yağlı kısımdır. Oda sıcaklığında da katı bir haldedir. Kuyruk yağına don yağı ismi de verilir. Mutfakta yemeklere lezzet vermesi için kullanılır.

Kuyruk yağının faydaları nelerdir?

Kuyruk yağı, bazı hastalıklara da iyi gelir. Bunların başında Felç, titreme yel, siyatik, romatizma ve kulunç dediğimiz rahatsızlıklar gelir. Kuyruk yağı, mutfağımızın bir nevi vazgeçilmezidir. Her ne kadar bazı hekimler zararlı olduğunu düşünse de bir çok hazır yağlardan daha sağlıklıdır. Özellikle de genç yaşlarda tüketilmesi insan bedeninde bir çok olumlu gelişim yapmasını sağlar. Her şeyin azı karar çoğu zarardır. Bu terim kuyruk yağı içinde geçerlidir.

Kuyruk yağı, içeriğinde omega asitleri sayesinde bir balıktan alacağınız omega yağlarını da vücudunuza ulaştırır. Belki aranızda balık sevmeyenler bu yöntemi genç yaşlarda abartılı olmayacak şekilde kullanır ve tüketir ise vücudun hem kalp damar rahatsızlıklarına karşı korunmasını hem de hazır yağların içeriğindeki kimyasallardan korunmasını sağlar. Bu yağı yemeklerde eriterek kullanabilirsiniz.

Canan Karatay'ın kuyruk yağı açıklaması!

Birçok açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Canan Karatay; "Kavurma kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarısı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar." açıklamasında bulundu. Kuyruk yağı dışında zeytinyağı ve lahmacun içinde "sağlıklı" açıklamasında bulunan Karatay'ın sözlerinden sonra satışlar iki katına çıktı.

Canan Karatay: "bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşıyor"

Canan Karatay Kuyruk Yağı Açıklaması İzle

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski