Osman Gazi türbesi nerededir? Osman Gazi'nin kabri nerede?

Osman Gazi türbesi nerededir? Osman Gazi'nin mezarı nerede? nasıl gidilir? Osmangazi türbesi adresi yol tarifi.
Osmangazi Türbesi


Osman Gazi türbesi nerededir? Osman Gazi'nin kabri nerede? nasıl gidilir? Osmangazi türbesi adresi yol tarifi.


Osmanlı Devleti’nin ve hânedanlığının kurucusu olan Osman Bey, İlk Osmanlı kaynaklarına göre Anadolu’ya gelen bir Türkmen boyuna mensup olup Söğüt uç (uc) bölgesine yerleşen Ertuğrul Gazi'nin oğludur. 15. yy Osmanlı tarihçilerinden Ruhi Çelebi 1481 tarihine kadar getirdiği Tevarih-i Âli Osman adlı tarih eserinde Osman Bey'in 1320'de öldüğünü bildirmektedir.

Osmanlı Devleti’nin ve hânedanlığının kurucusu olan Osman Bey, İlk Osmanlı kaynaklarına göre Anadolu’ya gelen bir Türkmen boyuna mensup olup Söğüt uç (uc) bölgesine yerleşen Ertuğrul Gazi’nin oğludur. Dedesi Süleyman Şah (Bazı kaynaklara göre Gündüz Alp), büyükannesi Hayme Hatun (Süleyman Şah'ın eşi), babası Ertuğrul Gazi ve annesi Halime (Haime) Hanım'dır. Osman Gazi Söğüt’te vefat ettiği zaman babası Ertuğrul Gazi’nin türbesine gömülmüştür.


OSMAN GAZİ TÜRBESİ NEREDE?

Bursa Tophane semtinde, Park girişinin solunda, Şehitlik Anıtının yanındadır. Osman Gazi Söğüt’te vefat ettiği zaman babası Ertuğrul Gazi’nin türbesine gömülmüştür. Bursa’nın Türklerin eline geçişinden sonra naaşı Bursa’ya getirilerek Bizans dönemine ait Saint Elia (Gümüşlü Kümbet) Kilisesine gömülmüştür. İlk önceleri Orhan Gazi ile aynı çatı altına gömülmüşse de 1855 depreminde türbe yıkılınca 1863’de bugünkü türbeyi Sultan Abdülaziz yeniden yaptırmıştır.

Osman Gazi Türbesine ziyarete girmek isteyenler Bursa iline ve oradan da Osmangazi ilçesinde gelerek Osman Gazi’nin türbesine gidebilirler.

Osman Gazi Türbesi adresi

Osmangazi, Yiğitler Cd. No:4, 16040 Osmangazi/Bursa

Osmangazi Türbesi yol tarifi

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski