Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca kimdir? aslen nereli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kimdir? aslen nereli? ne doktoru? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Fahrettin Koca


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kimdir? aslen nereli? ne doktoru? hangi hastanenin sahibi? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Fahrettin Koca 1965 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde, lisans eğitimini de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda bitirerek 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Sonrasında çeşitli kurumlarda doktorluk ve medikal direktörlük görevlerini yürütmüştür.

1997 yılına gelindiğinde, Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi’ni kuran Koca, Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın da kurucu başkanıdır. Aynı zamanda İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Fahrettin Koca'nın, Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası, Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği gibi derneklere de üyelikleri vardır.

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi, Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneğinin Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi, Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlıklarını yürüten Fahrettin Koca, yeni sistemin ilk Sağlık Bakanı seçilmiştir.

14-28 Mayıs 2023 seçimlerinden zaferle çıkan Cumhur İttifakı lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinenin üyelerini 3 Haziran 2023 tarihinde açıkladı. Bakanların bir çoğu değişmesine rağmen Fahrettin Koca yeniden Sağlık Bakanı oldu.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Bakanları görmek için tıklayın


- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski