Prof. Dr. Cevat Akşit kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Cevat Akşit kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Cevat Akşit


Prof. Dr. Cevat Akşit kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


CEVAT AKŞİT NERELİ?

Cevat Akşit, 1938 doğumludur. Aslen Denizli'lidir. Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi’nde doğdu. Cevat Akşit, televizyon kanallarında yaptığı programlarla tanınıyor.  Babası Şakir Ali Efendi'dir, babasını 14 yaşında iken kaybetti. Annesi ise Havva Akşit'tir.

İlkokulu bitirdikten sonra iki yıl amcası Zühtü Akşit'ten Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri aldı.1952’de Isparta İmam-Hatip Okulu'na girdi.1956'da İstanbul İmam-Hatip Okulu'na nakil oldu.1958'de buradan mezun oldu. Aynı yıl müezzin olarak tayin edildiği Fatih-Zeyrek'teki Ümmü Gülsüm Mescidinde uzun yıllar Mehmed Zahid Koktu'dan dersler aldı.


1963'te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteyi bir arada bitirdi. 1975'te doktor, 1980'de doçent, 1988'de İslam Hukuku Profesörü oldu. Semerkand TV ve TV5 kanallarında pek çok vaazlar verdi, tv programlarında izleyicilere verdiği cevaplarla gündeme gelmektedir. Akşit, televizyon kanallarındaki yayınlara katılmaktadır.

BAŞLICA ESERLERİ

Dinimi Öğreniyorum - İtikat, İbadet, Siyer, Dua ve Sureler, İslam Ceza Hukuku ve İnsani Esasları, İslam'da Lanetliler Toplumsal Yaralar, Pratik Hac Rehberi, İslam'da Ticaret Prensipleri, Mutlu Evlilik İslami Esasları, Müslümanın 24 Saati ve Günlük Dualar, Modern Ticaret Hukuku ve İslam Ticaret Hukukunda Haksız Rekabet, Mutlu Evlilik, Günlük Dualar, İslam'da Lanetliler, İslam'da Ticaret Prensipleri.

CEVAT AKŞİT EŞİ VE ÇOCUKLARI;

Cevat Akşit, eşini kaybetti, 4 çocuğu vardır. Bir oğlu Türkiye'nin İlk Turbo jet motorunu tasarlayan TEI (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit'tir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski