Çinekop nasıl pişirilir? Çinekop balığı hakkında bilgi

Çinekop nasıl bir balıktır? Nasıl pişirilir? ızgara mı, tava mı daha güzel olur? Çinekop ne zaman çıkar? Çinekop balığı hakkında bilgi.
çinekop

Çinekop nasıl bir balıktır? Nasıl pişirilir? ızgara mı, tava mı daha güzel olur? Çinekop ne zaman çıkar? Çinekop balığı hakkında bilgi.

Yetişkin hali 11 ila 15 santimetre arasında olan çinekop balığı Aralık ve Ocak aylarında en yaygın bir şekilde görebileceğimiz balık çeşididir. İnsanların sağlığı için gereken birçok besin ve kalorinin bulunduğu çinekop ayrıca vitamin deposudur. Uygun fiyatlarla balıkçı tezgahlarından alınabilen çinekop balık severlerin gözdesidir.

Çinekop Nasıl Bir Balıktır?

Lezzetli oluşu ve insan sağlığına faydalı oluşundan dolayı uzmanların haftada en az 2 porsiyon tüketilmesini tavsiye ettiği bir balıktır. Kış mevsiminde en çok tüketilen balıklar arasında yer alan çinekop kış mevsimlerinde yağlanarak daha da lezzetini arttırır. İçeriğinde bulunan mineraller ve özellikle vitaminler gelişim çağında olan çocukların diş, kemik ve fiziki sağlığını arttırır. Yüksek dozda protein içerdiğinden kan şekeri düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar. Çinekop balığı içerisinde çok miktarda B12 vitamine sahiptir. Bundan dolayı depresyon ve unutkanlığın önüne geçer.

çinekop ızgara

Çinekop Balığı Nasıl Pişirilir ?

Çinekop balığı pulsuz olduğu için temizlemesi oldukça kolaydır. İç organları çıkarıldıktan sonra solungaçları alınan çinekoplar bol su ile tekrar temizlenir. Karın bölgesinde bulunan siyah noktalar ve kanlar iyice temizlenmelidir. Nadir balıklardan biri olan çinekop balığının yanak ve beyin bölgeleri çok lezzetlidir. Bu yüzden kafasının atılmaması lezzetini arttırır. Çinekop balığı en lezzetli şekilde ızgara üzerinde pişirilir. Izgaraya hafifçe yağ sürülerek kızartılan çinekoplar balık sever herkes tarafından beğenilir. Sağlıklı ve besinli olması açısından buğulama yapılmalıdır.

Izgara Çinekop tarifi 


Afiyet Olsun..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski