Ehliyet için Sağlık Raporu nereden alınır? ücreti ne kadar?

Ehliyet için sağlık raporu nereden alınır? Sürücü olur raporu nasıl alınır? neler gerekir? Sürücü rapor fiyatı ücreti 2021 ne kadardır?
ehliyet sürücü sağlık raporu


Ehliyet için sağlık raporu nereden alınır? Sürücü olur raporu nasıl alınır? neler gerekir? Sürücü rapor fiyatı ücreti 2021 ne kadardır?


Yeni ehliyet almak isteyen veya ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar, "Ehliyet için Sürücü Olur Sağlık Raporu nasıl alınır?" sorusunun yanıtını aramaktadır.

Ehliyet için sürücü olur sağlık raporu zorunlu mu?

Gerek yeni ehliyet müracaatında, gerekse kayıp, zayii veya ehliyetinizi yenilemek istediğinizde sağlık raporu almak zorunludur. Sağlık raporu olmadan ehliyet alamazsınız.

Ehliyet için sağlık raporu nereden alınır?

Aşağıdaki kurum ve kuruluşlardan Ehliyet raporu alabilirsiniz.

- Aile sağlığı merkezleri, (sağlık ocakları)
- Özel hastaneler,
- Devlet hastaneleri,
- Özel tıp merkezleri,
- Özel poliklinikler,

Sağlık raporunda yer alan gruplar nedir?

2016 yılı itibariyle hem ehliyet sınıfları hem de rapor alma şartları değiştiği için grup kavramı ortaya çıkmıştır.

1. Grup sağlık raporları: M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı ehliyet alacakları kapsar ve bu sınıftaki sürücüler 10 yılda bir sağlık raporuyla ehliyetini yenilemesi gerekir. Bu sınıflar hafif araç sürücüleri için geçerlidir.

2. Grup sağlık raporları: C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı ehliyet alacakları kapar ve bu sınıftaki sürücüler 5 yılda bir ehliyetlerini yenilemesi gerekir. Bu sınıflar genelde ticari araç sürücüleri için geçerlidir.

Sağlık raporu için başvurduğunuzda; Eğer doktor yaptığı muayene sonucunda raporda bulunan "Sürücü olabilir" kısmını işaretlediyse sağlık raporunuz geçerlidir. 1. Grup ve 2.Grup için başvuru yapabilirsiniz. Eğer herhangi bir görme, işitme veya farklı bir rahatsızlığınız varsa doktor sizi uzman hekime sevk edebilir.

Ehliyet Sağlık Raporu için gerekli evraklar nelerdir? 

- Ehliyet için Sürücü Sağlık raporuna başvurmadan önce mutlaka e-devlet sistemine girip, kişisel sağlık bilgi formu'nu doldurmanız gerekmektedir.
- Kan grubu kartı (özel hastaneler, tıp merkezleri veya polikliniklerden alınabilir),
- 1 adet Fotoğraf (zorunlu değil)

Ehliyet Sağlık raporu ücreti ne kadar?

- Sağlık Ocaklarında yani Aile hekiminde ücretsiz.
- Devlet hastanelerinde tek hekim raporu 50 TL, eğer Sağlık Kurulu raporu gerekiyor ise 200 TL'dir.
- Eğitim ve Araştırma hastaneleri, Tıp fakülteleri veya üniversitelere bağlı hastanelerde tek hekim raporu 75 TL, eğer Sağlık Kurulu raporu gerekiyor ise 300 TL'dir.
Özel sağlık kuruluşlarında ise ehliyet rapor ücretleri 80-150 TL arasında değişmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski