Yerleşim yeri Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

İkametgah yerleşim belgesi nedir? nasıl alınır? e-Devlet üzerinden yerleşim yeri belgesi, ikametgah belgesi nasıl çıkarılır?


İkametgah yerleşim belgesi nedir? nasıl alınır? e-Devlet üzerinden yerleşim yeri belgesi, ikametgah belgesi nasıl çıkarılır?


İkametgah belgesi pek çok işlemde lazım olan belgeler arasında yer alıyor. Önceleri muhtarlıklardan ve nüfus müdürlüklerinden alınan ikametgah belgeleri artık e-Devlet Kapısı'ndan kolayca alınabiliyor. e-Devlet'ten ikametgah belgesi almak hakkında merak edilenler.

Yeni bir işe girdiğimizde ya da farklı kurumlarda bir işlem yapacağımız zaman en fazla talep edilen belgelerden biri ikametgah belgesidir. Önceleri bu belgeyi almak oldukça zaman gerektirirken artık e-Devlet sisteminden anında ikametgah belgesi alınabiliyor. Son yıllarda sisteme eklenmesinin ardından e-Devlet Kapısı'nın en fazla kullanılan işlemlerinden biri "Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama" oldu. Peki e-Devlet'ten ikametgah belgesi nasıl alınıyor, nasıl sorgulanıyor.

Öncelikle e-Devlet şifreniz olması gerekiyor..

e-Devlet Kapısı'nda henüz hiç kullanmamış olsanız bile size ait bilgiler bulunuyor. Aslında bu sisteme kayıtlı yani üye olduğunuzu gösteriyor. Ancak sisteme girebilmek için bir şifreye sahip olmanız gerekiyor. Bu şifreleri PTT'lerden edinebilirsiniz. Ayrıca mobil şifre, mobil bankacılık gibi farklı yöntemlerle de e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilirsiniz.

e-Hizmetler işinizi kolaylaştıracak


Şifrenizi kullanarak e-Devlet'e giriş yapmanızın ardından ana ekranda "e-Hizmetler, Kurumlar, Belediyeler, Firmalar, Hızlı Çözüm" butonlarını göreceksiniz. Bunların içerisinden "e-Hizmetler"e tıklayın. Burada pek çok kategori göreceksiniz. Bu kategorilerden "Kişisel Bilgiler"e tıklayın. Ardından "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü" işlemlerine gelin. Burada "Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Bilgisi Sorgulama" işlemini göreceksiniz. Bu hizmete tıkladığınızda sizin ikametgahınıza dair bilgiler karşınıza çıkacaktır. Sayfanın üst köşesinde yer alan "sayfayı yazdır" butonu ile ikametgah belgesini edinebilirsiniz.

Diğer yandan ana sayfada yer alan ve "Merhaba, size nasıl yardım edebilirim?" yazan arama çubuğuna "Yerleşim yeri belgesi" yazarak yine istediğiniz hizmete ulaşmanız mümkün olacaktır.

İkametgah sorgulama işlemi için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski