Narın faydaları nelerdir? Nar neye iyi gelir? kilo verdirir mi?

Narın faydaları nelerdir? Nar neye iyi gelir? Nar suyunun sağlığa yararları nelerdir? Nar içinde hangi vitaminler bulunur? Nar zayıflatır mı?
Nar faydaları

Narın faydaları nelerdir? Nar neye iyi gelir? kilo verdirir mi? Nar suyunun sağlığa yararları nelerdir? Nar içinde hangi vitaminler bulunur? Nar zayıflatır mı?


İnsan sağlığına çokça faydası olan mucizevi meyve nar, yıllarca sağlıklı bir yaşam ve hastalıklara şifa olması için tüketilmektedir.

Nar meyvesinin içeriğinde bulunan B5, B6, C ve E, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra, zengin potasyum, magnezyum ve folat içermektedir. Nar, neredeyse bilinen her türlü antioksidanı içermesiyle mahir bir meyvedir.

Nar Zayıflatır mı?

Narın lif bakımından da oldukça zengin olduğu bilinmekte olup, 1 su bardağı nar tanesinde 7 gram lif vardır, bu oran çok yüksektir. Lifli gıdaların kişiyi uzun süre tok tuttuğu, acıkmayı önlediği, zayıflama üzerinde de etkili olduğu pek çok bilimsel araştırmada konu olmuştur.

Tokluk hissini artırarak zayıflamaya yardımcı

İngiltere'nin en çok satan gazetelerinden olan Daily Mail'de yer alan bir habere göre, düzenli nar tüketimi tokluk hissini artırarak acıkmayı geciktirmektedir. Gönüllülerle yapılan bir araştırmada, nar takviyesi alanların daha az acıkma hissettikleri tespit edilmiştir. Nar suyu içen grubun, içmeyenlere göre %22 daha az yediği belirlenmiştir.

Nar Şişmanlıkla savaşıyor

"Nutrition" (Beslenme) isimli tıp dergisinde 2012 Haziran ayında yayımlanan makalede, narın, antioksidan ve polifenoller açısından zengin yapısıyla obezite, yani şişmanlıkla savaştığı bilgisi de geçmektedir.

Nar kaç kalori?

U.S. Department of Agriculture (ABD Tarım Bakanlığı), 1 su bardağı nar suyunda 139 kalori olduğunu aktarıyor. 100 gr. nar ise 83 kaloridir. Kilo kontrolü için günlük beslenmede nar yer alabilir.


Nar Vitamin deposu

Narın içinde bol miktarda C vitamini, polyphenol, demir, potasyum bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca kolestrol ve şekeri dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olur, kalp sağlığının korunmasında da yardımcı olur.

Nar, B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanında zengin potasyum, magnezyum ve folat içeriyor. Bir bardak nar suyu günlük ihtiyacımız olan C vitamininin yaklaşık % 25’ini karşılar. İsmi Kuranı-ı Kerim’de geçtiği için, halk arasında "Cennet Meyvesi" olarak da adlandırılan narı günlük tükettiğinizde yorgunluğu giderir ve vücuda zindelik verir.

Nar suyunun faydaları nelerdir?

Nar suyunun faydalarını kısaca sıralayacak olursak:

  • Grip virüslerini yok edici özelliği vardır, gribal enfeksiyonlara karşı çok etkilidir.
  • Kanda oksitlenmeyi engeller, bunu içerdiği antioksidanlar sayesinde yapar.
  • Nar özü, antibiyoktiklerle kullanıldığında dirençli bakterileri de öldürebilir.
  • Kalp ve damar sağlığının korunmasını sağlar. Damar tıkanıklığını önleyici etkisi vardır.
  • Kanserin yayılma hızını azaltır ve kanser hücrelerini öldürme özelliği vardır.
  • Kolesterol ve şekeri dengeler
  • Kan yapıcı özelliği vardır.
  • Erkeklerde sperm yapıcı özelliği vardır ve canlılığı arttırır.
  • Romatizma ve eklem ağırlarının olduğu bölgelere uygulandığında ağrı kesici özelliği vardır.
  • Bayılmalara karşı nar suyu içilebilir.
  • Bağırsak parazitlerini öldürür ve iyi bakterilerin artmasını sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski