Murat Kurum kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? mesleği ne? eşi kim?

Murat Kurum kimdir? memleketi aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Murat Kurum


Murat Kurum kimdir? memleketi aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Cumhur İttifakı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un hayatı hakkında merak edilenler.

MURAT KURUM ASLEN NERELİ?

Murat Kurum 1976 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Aslen memleketi Konya, Karapınar, Akçayazı'dır.

Eğitim Hayatı

Konya Gazi İlkokulu'nda eğitim hayatına başlayan Kurum, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışan babasının Mardin'e tayininin çıkmasıyla 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu'nda devam miş, İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu'nda, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi'nde tamamlamıştır.

Üniversite sınavında gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girmiş ve 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında yapmıştır.


1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalışmış, 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yaptı.

2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine gelmiştir. 2009-2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı.

33 yaşında Emlak Konut Genel Müdürü Oldu!

2009 yılından 2018 yılına kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür.

10 Temmuz 2018 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmıştır. 4 Haziran 2023 tarihinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini Mehmet Özhaseki'ye devretmiştir.

Murat Kurum, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından İstanbul 1. Bölgeden aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum
Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum


Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum kim? mesleği ne?

Bakan Murat Kurum, Şengül Kurum'la evlidir, çiftin 3 çocukları vardır. Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un Matematik Öğretmeni olduğu bilinmektedir.

Murat Kurum İBB Adayı!

Murat Kurum'un 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski