Berra ne demek? Berra isminin kısaca anlamı nedir?

Berra ne demek? Berra isminin anlamı nedir? TDK berra ne demektir? Berra ismi kuranda geçiyor mu?
Berra ne demek

Berra ne demek? Berra isminin anlamı nedir? TDK berra ne demektir? Berra ismi kuranda geçiyor mu?

Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken, araştırdıkları isimlerden biri de Berra ismidir. Berra isminin anlamını merak eden ebeveynler Berra isminin anlamı nedir? Berra ne demektir? Berra ismi kütçe mi? berra ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.


BERRA NE DEMEK?

Berra ismi arapça kökenli bir kelime ve dolayısıyla isimdir. Berra genelde kız çocuklarına verilmektedir. Berra isminin anlamı bereket kelimesinden gelir. Bereketli olan kimse anlamında kullanılır.


Berra isminin anlamı

Berra ismi, Arapçada bereket kökünden türetilmiş bir kelimedir. Anlamı da gittiği yerlere bolluk ve bereket sunan kimse demektir. Ayrıca, hayır işleyen kişi anlamına da gelmektedir. Bu isim, doğru söz söyleyen, güvenilir kimse manasında da kullanılmaktadır.

Berra ismi Kuran'da Geçiyor mu?

Kuran'ı Kerim, Arapça nazil olmuştur. Berra kelimesi ise arapçadır ve Kuran'da geçer. Ahzap Suresi'nin 69. ayetinde bu bu kelime, temize çıkarılmış anlamını taşır. Bu ayette Hz. Musa'nın iftiradan temize çıkarılması anlatılır.

Ahzap Suresi 69. ayet türkçe okunuşu
Yâ eyyuhâ-lleżîne âmenû lâ tekûnû kelleżîne âżev mûsâ feberraehu(A)llâhu mimmâ kâlû(c) vekâne ‘inda(A)llâhi vecîhâ(n)

Ahzap Suresi 69. ayet Diyanet meali
Ey iman edenler! Siz Mûsâ’ya eziyet eden kimseler gibi olmayın. Nihayet Allah (c.c) onu onların dediklerinden temize çıkarmıştı. Mûsâ, Allah katında itibarlı bir kimse idi.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski