Cezayir ne demek? Cezayir isminin anlamı nedir?

Cezayir Ne Demek, Cezayir isminin anlamı nedir? Cezayir Nerededir, Cezayir Kelime Anlamı Nedir?
Cezayir ne demek


Cezayir Ne Demek, Cezayir isminin anlamı nedir? Cezayir Nerededir, Cezayir Kelime Anlamı Nedir?


Şu sıralar ATV ekranlarında yayınlanan ve Oktay Kaynarca'nın (Cezayir Türk) başrollerinde oynadığı Ben Bu Cihana Sığmazam dizisindeki Cezayir Türk karakterinden dolayı, Cezayir kelimesinin anlamı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir.

Cezayir kelime anlamı nedir?

Cezayir, Kuzey Afrika'da bulunan, Afrika'nın yüzölçümü bakımından en büyük ülkesidir. Dünya ülkeleri arasında da onuncu en büyük ülkedir. Cezayir, Arapça'da El Cezayir şeklinde kullanılır.


Cezayir ismi ne anlama gelir?

Cezayir ismi, Arapçada "adalar" anlamına gelmektedir. Türkçede pek kullanılmasa da Arapçada yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Cezayir kelimesi, eski zamanlarda Osmanlıca dilinde yoğun olarak kullanılan kelimeler arasında yer alıyordu.

Osmanlı sınırlarının Cezayir'e kadar ulaştığını da biliyoruz. Zaten o dönemde Osmanlıca harflerinin Arap harflerine benzemesi durumundan da Cezayir kelimesinin daha yoğun olarak kullanıldığını düşünebiliriz. Ancak Cezayir kelimesinin kullanımı zaman içerisinde ciddi düşüş göstermiştir.

Cezayir Nerededir?

Cezayir, Kuzey Afrika'da bulunan bir ülkedir. Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak geçmektedir. 2.381.741 km karelik yüzölçümüne sahiptir. Afrika'da bulunan en büyük ülkedir. 44 milyonluk nüfusa sahiptir. Komşuları arasında Batı Sahra, Fas, Mali, Moritanya, Nijer, Libya ve Tunus gibi ülkeler bulunmaktadır. Bayrağında yıldız ve hilal bulundurmaktadır.

Cezayir Bayrağı Nasıl?

Cezayir Bayrağı
Cezayir Bayrağı

Cezayir Nerede Harita


- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski