Oyuncu Ecem Özkaya kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? eşi kim?

Gönül Dağı Zahide, Oyuncu Ecem Özkaya kimdir? kaç yaşında? aslen nerelidir? boyu kaç? kilosu, evli mi? eşi kim? filmleri, dizileri, özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Oyuncu Ecem Özkaya

Oyuncu Ecem Özkaya kimdir? kaç yaşında? aslen nerelidir? boyu kaç? kilosu, evli mi? eşi kim? filmleri, dizileri, özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Show Tv'de yayınlanmaya başlayan Bahar dizisinde, Demet Evgar, Mehmet Yılmaz Ak ve Buğra Gülsoy gibi isimlerle birlikte rol alan ve Rengin karakterini canlandıran, Oyuncu Ecem Özkaya'nın hayatı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır.

 

ECEM ÖZKAYA KAÇ YAŞINDA?

Ecem Özkaya 25 Haziran 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Asıl tam adı Ecem Nur Özkaya'dır. Baba tarafından Kırgız, anne tarafından ise Çerkes kökenlidir.

Ecem Özkaya 1.74 m. boyunda, 53 kilo ve Yengeç burcudur.

"Kanlı Komedya" isimli oyundaki çalışmalarıyla, "23. Sadri Alışık Ödülleri'nde Tiyatro alanında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmıştır.

Maltepe Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nde eğitim almıştır. 2012-2015 yılları arası önce TRT 1'de başlayıp, daha sonra FOX'a geçen Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde Biricik karakterini canlandırmıştır. Daha sonra 2016-2017 yılları arasında Kanal D'de Hayat Şarkısı isimli dizide Melek karakterini canlandırmıştır.


Ardından, Kartallar Yüksek Uçar (2007), Havalimanı/İyi Uçuşlar (2008), Cümbür Cemaat Aile (2010), İffet dizilerinde ve Sizi Seviyorum isimli sinema filminde oynamıştır.

Günümüzde halen TRT'nin en iyi dizilerinden olan Gönül Dağı dizisinin kadrosunda Zahide karakterine hayat vermiştir.

ecem özkaya eski eşi mustafa üstündağ ve çocukları
ecem özkaya, eski eşi mustafa üstündağ ve çocukları


Oyuncu Ecem Özkaya kiminle evli?

Ecem Özkaya, kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Üstündağ ile 2010 yılında evlenmiştir. Çiftin evliliği 10 yıl sürmüş ve 2020 yılında boşanmışlardır. Çiftin Ahmet Kaan adında bir erkek çocukları bulunmaktadır.

ecem özkaya-mustafa üstündağ neden ayrıldı

Mustafa Üstündağ ve Ecem Özkaya çifti, yazılı bir açıklama yaparak boşanma kararını duyurdu. Açıklamada, "2010 yılında başlayan evliliğimizi oluşan fikir ayrılıklarımız nedeniyle geçtiğimiz ay karşılıklı anlaşarak sonlandırdık" denildi. İkili, birbirlerine olan saygılarını ve dostluklarını koruyacaklarını belirtti. Ayrıca, basın ve kamuoyundan çocuklarının da olduğunu göz önünde bulundurarak aldıkları karara saygı gösterilmesi istendi.

Dizileri

  • 2024 - Bahar - Rengin Çevik
  • 2020 - Gönül Dağı - Zahide Kaya
  • 2018 - Can Kırıkları - Aysel Karadağ
  • 2016-2017 - Hayat Şarkısı - Melek Çamoğlu
  • 2012-2015 - Zengin Kız Fakir Oğlan - Biricik Yılmaz
  • 2011-2012 - İffet - Nil
  • 2010 - Cümbür Cemaat Aile - Zeynep
  • 2009 - Elveda Rumeli - Küçük Zarife (sadece 3.sezon)
  • 2008 - Havalimanı/İyi Uçuşlar - İdil
  • 2007 - Kartallar Yüksek Uçar - Seval

Filmleri

  • 2009 - Sizi Seviyorum - Eda
  • 2019 - Kim Daha Mutlu

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski