Sanem Oktar kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? Özgeçmişi

Sanem Oktar kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? mesleği ne? evli mi? eşi kim? nereden mezun? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Sanem Oktar

Sanem Oktar kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? mesleği ne? evli mi? eşi kim? nereden mezun? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


SANEM OKTAR KAÇ YAŞINDA?

Sanem Oktar 7 Mayıs 1970 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur.

Çalışma Hayatı

İş hayatına 1993 yılında Colgate-Palmolive Türkiye'de başlamış, 1997 yılında ilk şirketi olan Tribeca İletişim Danışmanlık Şirketi'ni kurmuştur. İlerleyen yıllarda Tribal Satış ve Pazarlama Destek Hizmetleri ve directComm olmak üzere iletişim alanında 2 şirket daha kurarak 2002 yılında Peppers & Rogers Türkiye'nin de kurucu ortağı olmuştur.

İletişim ve CRM danışmanlığısosyal medyadijital pazarlama ve veri tabanına dayalı pazarlama alanlarında geniş deneyime sahip olan Oktar, şirketlerin marka ve hizmetlerine yönelik pazarlama planlarını hazırlamış ve uygulamıştır. İçinde bulunduğu projelerle yurt içi ve yurt dışında birçok ödül almıştır.


2005 yılında kurulan Doğrudan Pazarlama İletişimcilik Derneğinin (DPİD) 12 kurucu üyesinden biri olmuş, 2007–2009 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. 2011 yılında Limon Sosyal Medya Ajansı'nı kurmuştur. 2015 yılında dünyanın en büyük reklam ve medya satın alma şirketi olan WPP ile ortaklık yapmıştır.

2017 yılında Wunderman Thompson şirketi ile birleşen directComm, 2019'da Wunderman Thompson olarak hizmet vermeye başladı. Bu süre içinde yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

2015–2019 tarihleri arasında, 2010'dan beri üyesi olduğu Türkiye Kadın Girişimciler Derneğinin (KAGİDER) başkanlığını yaptı. Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığında kurulan Kadın20 (W20) Açılım Grubu Organizasyon Komitesi ve KAGİDER Onur Kurulu üyesidir.

Siyasi Hayatı

2020 yılında kurulan Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu, Demokrasi ve Atılım Partisi'nin Kurucu üyelerinden biri olan Sanem Oktar, halen DEVA Partisi'nin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığını yapmıştır.

Sanem Oktar istifa etti!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Sekreteri Sanem Oktar, 19 Aralık 2023'te partisinden istifa ettiğini açıkladı. Oktar, twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi. Gençlere alan açmanın kan değişiminin doğru olduğuna inandığım için benim için çok zor olan bu ayrılma kararını aldım" dedi.


Sanem Oktar kiminle evli?

Sanem Oktar ilk evliliğini 1993 yılında Yönetmen ve Oyuncu Yılmaz Erdoğan ile yapmıştır. 1998 yılında boşanmıştır. Çiftin bu evliliklerinden Su Berfin Erdoğan (1994) isminde bir kızları vardır.

Sanem Oktar ikinci evliliğini 2000 yılında Gökhan Öğüt ile yapmış olup, halen Gökhan Öğüt ile evlidir. Çiftin, Derin Ateş Öğüt (2002) isminde bir çocukları vardır.

Sanem Oktar kaç çocuğu var?

Sanem Oktar'ın; Su Berfin Erdoğan (1994) ve Derin Ateş Öğüt (2002) isimlerinde iki çocuğu vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski