Uludağ gazoz kimin? Uludağ soda kime ait? sahibi kim?

Uludağ gazoz kimin? uludağ  gazozun sahibi kim? Uludağ limonata yahudi malımı Uludağ soda firma sahibi kimler? uludağ içecek sahibi kim?
Uludağ Gazoz kimin

Uludağ gazoz kimin? uludağ  gazozun sahibi kim? Uludağ limonata kimin? yahudi malımı Uludağ soda firma sahibi kimler? uludağ içecek sahibi kim? 


Maden suyu, gazoz ve limonata gibi ürünleri ile tanıdığımız Erbak şirket ismi ile bilinen Uludağ markası hakkında detaylar.


Uludağ Gazoz Kimin?

Erbak-Uludağ İçecek AŞ; 1933 yılında Mehmet Hakkı Erbak tarafından kurulmuş, Uludağ Gazozu'nun formülü ise Mehmet Hakkı Bey’in oğlu Nuri Zafer Erbak tarafından bulunmuştur. Türkiye'nin Yerli markalarından biri olan firma, Nuri Erbak’ın çocukları ve torunları 3. ve 4. kuşak tarafından yönetilmektedir.

Uludağ şirketinin tarihçesi

Uludağ İçecek gerçek bir Anadolu sermayesi hikâyesi. Şirketin kökeni 1870’te kurulan Keşiş Maden Suyu İşletmesi'ne kadar gidiyor. 1912 yılında ilk maden suyu işletme ruhsatını alan ortakların, haklarını Nilüfer Gazoz'un sahibi Mehmet Hakkı Erbak'a devretmesi 1933 yılına rastlıyor. 1958 yılında da Nuri Erbak ve eşi Neriman Erbak'ın hisseleri devralması Uludağ İçecek için bir dönüm noktası.


Uludağ nerede üretilmektedir?

Uludağ Gazozu ve Uludağ Limonata gibi ürün tümü Bursa’nın Yenice Sanayi Bölgesi’nde 35.000 m2’si kapalı olmak üzere toplam 98.000 m2’lik bir alan üzerinde kurulu olan meşrubat fabrikasında üretilmektedir.

1912 yılından beri Bursa'nın Uludağ ilçesi, Çaybaşı Köyü'nde şişelenen Uludağ Doğal Maden Suyu ve doğal maden suyundan üretilen Uludağ Frutti çeşitleri ise,10.900 m2’si kapalı olmak üzere toplam 50.000 m2′ lik alana yayılmış olan bu tesislerde üretiliyor.

Saatte 399 bin şişe üretim

Her yıl son teknolojiye uygun olarak yenilenen tesislerde toplam 9 dolum hattı bulunan Uludağ içecek, saatte 210.000 cam şişe, 153.000 pet şişe ve 36.000 metal kutu içecek üretimine olanak sağlayan imalat kapasitesine sahip olduğu bilinmektedir.

Uludağ İçecek ürün çeşitleri

Uludağ İçecek olarak, “Uludağ” ana markası altında 7 kategori, 13 alt marka, 39 değişik ürün ve 112 farklı ambalaj ile iç ve dış pazarlarda faaliyet göstermektedir. TSE helal sertifikasına sahip olan Uludağ Doğal Maden Suyu, Meyve aromalı doğal maden suyu, Uludağ Frutti, meyve sulu doğal maden suyu Uludağ Frutti Extra çeşitlerinin yanı sıra özel tasarımlı kobalt mavi şişesinde hafif içimli doğal maden suyu Uludağ Premium, Efsane Uludağ Gazozu ve çeşitleri, Uludağ Limonata, Uludağ Meyvelim Mandalina, Uludağ Meyvelim Çilek, Uludağ Meyvelim Greyfurt, Uludağ Meyvelim Orman Meyveleri ve Uludağ Meyvelim Portakal gibi ürün çeşitleri ön plana çıkmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski