Telli Baba kimdir? Telli Baba türbesi nerededir? adresi yol tarifi

Telli baba kimdir? Telli Baba Türbesi nerededir? nasıl gidilir? adresi, yol tarifi hakkında bilgiler.
Telli Baba Türbesi


Telli baba kimdir? Telli Baba Türbesi nerededir? nasıl gidilir? adresi, yol tarifi hakkında bilgiler.


TELLİ BABA HAKKINDA BİLGİ

İstanbul hem Sahabe-i Kiram efendilerimizin kabriyle zenginleşen, hem de Ashabın izinden gitmiş velilerin kabirleriyle zenginleşen bir kenttir. Öyle ki Telli Baba, Üsküdar'da Aziz Mahmud Efendi, Beşiktaş da Yahya Efendi, Beykoz da ise Beni İsrail kavmine gönderilmiş Hz. Yuşa (a.s) ile beraber boğazın bekçilerindendir. İstanbul Rumeli kavağında bulunan türbesi, boğaza bakmaktadır.

Telli Baba Türbesi İle İlgili Anlatılan Bir Hikaye

Ne kadar doğrudur bilinmez lakin, Telli Baba türbesinin bir kız tarafından bulunulduğu ifade edilir. Hasta bir kızın riyasına giren Telli Baba, kabrinin yerini hasta kıza bildirir. Kızda, gerekli yerlere müracaat ederek Telli Baba’nın kabrine ulaşılmasını sağlar. Bununla ilgili resmi bir kayıt veya herhangi bir haber olmasa da, bu hikaye türbe ziyareti gerçekleştirenler tarafından bilinir ya da görevlilere sorduğunuzda muhakkak anlatılır.

Kabri Şeriflerinin bulunmasından sonra kız hastalığından kurtulur. Refaha erer. Bunu duyan millet, Telli Baba’yı vesile kılarak, Allah’a arzu halde bulunurlar. O gün bugündür Telli Baba türbesinde derdi olan, derman arayan kişiler eksik olmaz.


Kısmet Arayanlar Telli Baba’da!

Telli Baba’ya gidenlerin birçoğu, hayırlı bir kısmetin kapılarını açılabilmesi adına giderler ve dua ederler. Duaları kabul edilen kişiler, ikinci kez türbeye gelerek lokum veya şeker dağıtırlar. Telli Baba türbesinde bulunan sanduka üzerindeki teller, türbenin Telli Baba türbesi olarak anılmasının en büyük nedenidir.

Telli Baba Kimdir?

Telli Baba hakkında fazla bir malumat yoktur ancak kendisinin Fatih Sultan Mehmet han döneminde tabur komutanlığı yapan Abdullah Efendinin oğlu olduğu sanılır. Medrese tahsili görmüş, zamanın önemli velilerinden feyiz alarak yetişmiş zatı muhterem olduğunu anlatılır. Velilerden olan Telli Baba türbesinin ziyaret edilmesinin nedeni de, birçok kişinin dualarının kabul olduğuna dair haberlerdir.

Telli Baba adresi

Adres: Rumeli Kavağı Mah. Liman Caddesi Sarıyer / İstanbul

Telli Baba Türbesine Nerede, Nasıl Gidilebilir?

Nasıl Gidilir? Telli Baba türbesi, İstanbul Sarıyer’dedir. Rumeli Kavağı denilen mahallededir. Oldukça ulaşımı kolay bir yerde olduğunu ifade edebiliriz. Sarıyer Liman caddesi üzerinden geçen her minibüs, Telli Baba türbesinin hemen önünden geçmektedir. Ayrıca Hacı Osman Metro hattına varıldıktan sonra, 25A numaralı otobüslerle Liman Caddesi Telli Baba durağında inilerek, türbe ziyaret edilebilir.

Telli Baba Türbesi adresi, harita, yol tarifi

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski