Mavi Jeans Kimin? Mavi Jeans kime ait? sahibi kim?

Mavi Jeans kimin? kime ait? sahibi kim kurdu?
Mavi Jeans Kimin


Mavi Jeans kimin? kime ait? sahibi kim kurdu?

MAVİ JEANS SAHİBİ KİM?

Kıvanç Tatlıtuğ'un reklam yüzü olduğu Mavi Jeans ile ilgili merak edilenler. Türkiye'de ve dünyada ilgi gören jeans markası olan Mavi Jeans ile ilgili birçok bilinmeyen konu mevcut. Ortaklık yapısı da biraz karmaşık görünüyor.

Turkven'in hisselerini satışından sonra Mavi Giyim'in sahibi Akarlılar Ailesi, Rekabet Kurulu'na başvurdu. Fatma Elif Akarlılar, Seyhan Akarlılar ve Hayriye Fethiye Akarlılar tarafından Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. üzerinde negatif tek kontrol elde edilmesine ilişkin Kurul'a başvuru yapıldı.

BusinessHT'nin haberine göre Mavi Jeans hisselerinin yüzde 19,1'sine denk gelen satışla birlikte Turkven’in yönettiği Turkish Private Equity Fund II’nin Mavi’de doğrudan ya da dolaylı hissesi kalmadı. Blue International Holding'in Mavi Jeans'teki payı yüzde 27,4'e geriledi ve Holding'te tek ortak Akarlılar Ailesi olarak kaldı.

Bir hissedarın bir teşebbüste yüzde 50 ve diğer hissedarların kalan yüzde 50 hisseye sahip olduğu durumlar bunun fiili pozitif tek kontrole yol açmadığı varsayıldığında ya da çoğunluk veya azınlık hissedarı olmasına bakılmaksızın, stratejik kararlar için nitelikli çoğunluk gerekmesi nedeniyle sadece bir hissedarın veto hakkına sahip olduğu durumlar tipik negatif tek kontrol durumları olarak görülüyor.



Mavi Jeans'in Sahibi Kim? Mavi Jeans Sahibi Türk'mü, Yabancı Mı?

Mavi Jeans'in ortaklık yapısı biraz karmaşık. Hem Türk ortaklığı hem de yabancı ortaklığı var. Şirketin bir kısmı da halka açık. Borsa istanbul'da işlem gören hisselerde Türk yatırımcıların elinde.

En büyük tekstil firmalarından biri olan Mavi markası 1991 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Avustralya, Rusya, ABD, Almanya ve Türkiye olmak üzere toplam 50 ülkede faaliyet göstermektedir. Toplamda ise 315 şubesi bulunmaktadır.

2012 yılı itibariyle gelirleri 315 milyon dolar olarak bilinen Mavi’nin tişört koleksiyonları da büyük bir ilgi toplamaktadır. Reklam kliplerinde Adriana Lima ve Kıvanç Tatlıtuğ’a yer veren marka, Almanya’nın en iyi jean markası seçilmiştir.

Mavi Jeans Türkiye'de de en iyi jeans markaları arasında yer almaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski