Muharrem İnce kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? eşi kim?

Muharrem İnce kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? çocukları, siyasi kariyeri, biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Muharrem İnce

Muharrem İnce kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? çocukları, siyasi kariyeri, biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Memleket Partisi Genel Başkanı, 13. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin hayatı hakkında merak edilenler..

MUHARREM İNCE KAÇ YAŞINDA?

Muharrem İnce 4 Mayıs 1964 tarihinde Zekiye ve Şerif İnce çiftinin çocukları olarak Yalova'nın Elmalık köyünde dünyaya gelmiştir. 2024 yılı itibarıyla 59 yaşındadır. İlk ve orta öğrenimini Yalova’da bitiren İnce, lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünde tamamlamıştır.

Fizik öğretmeni ve okul müdürü olarak olarak birden fazla lisede görev almasının yanı sıra özel dershanelerde de öğretmenlik yapmıştır. Bir süre Yalovaspor'un basın sözcüğü görevinde bulunan İnce, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevinde de bulundu.


MUHARREM İNCE'NİN SİYASİ KARİYERİ

2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak TBMM'ne girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu. TBMM'de 25 Aralık 2009 tarihinde yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin çalışmalarını 10 dakikada özetlediği konuşma internette paylaşılma rekorları kırdı, birçok gazete ve derginin internet sitesinde yüz bini aşkın yorum aldı.

13 Haziran 2011 tarihinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi. bu 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde tekrar CHP Yalova milletvekili olarak meclise girdi. 19 Kasım 2015 tarihinde Olağanüstü Kurultay için 500 imza toplamış ancak yeterli imzaya ulaşamadığı için olağanüstü kurultay yapılmadı.

2002 ve 2015 yılları arasında yapılan tüm genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürdü.

2018 yılında CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce yüzde 30,67 oy aldı. Muharrem İnce yüzde 52,54 oy alan Recep Tayyip Erdoğan ardından seçimi ikinci sırada tamamladı.

13. Cumhurbaşkanı Adayı!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerde partisinin cumhurbaşkanı adayı olmuştur. Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayını, yapılan oylamada partinin üyelerinin belirlediğini açıkladı.

Muharrem İnce 2012 yılında "Buyurun Sayın İnce" adlı bir kitap yazmıştır.

 MUHARREM İNCE'NİN EŞİ KİMDİR?

Muharrem İnce, Ülkü İnce ile evlidir ve çiftin Salih Arda İnce adında bir çocukları vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski