Zekai Aksakallı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Emekli Korgeneral Zekai Aksakallı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Zekai Aksakallı

Emekli Korgeneral Zekai Aksakallı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


ZEKAİ AKSAKALLI KİMDİR?

Zekai Aksakallı 1962 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir. Erzurum Lisesi'nde okuduğu yıllarda Avusturya’da düzenlenen liseler arası Dünya Kros Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmiş ve 397 sporcu arasında 27. olmuştur. Aksakallı, evli ve iki çocuk babasıdır.

28 Temmuz 2016 tarihinde yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında darbe teşebbüsü sırasında gösterdiği olağanüstü mücadeleden dolayı rütbe süresinin dolmasına 1 yıl daha olmasına rağmen korgeneral rütbesine terfi ettirildi.

24 Ağustos 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu öncülüğünde Suriye'nin Cerablus ve el-Bab kasabasının Irak ve Şam İslam Devleti'nden geri alınması için düzenlenen Fırat Kalkanı Operasyonu'nun komutanlığını yaptı.



20 Ağustos 2017 tarihinde 2. Kolordu Komutanı olarak atandı. 23 Temmuz 2020'deki Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında rütbe bekleme süresini doldurarak kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edildi.

- ilgili yazı: 15 Temmuz şehitleri Anma Mesajları Sözleri


15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce eşiyle evden çıkan Aksakallı, iki araçla sıkıştırılıyor.

Mücadele ederek kurtuluyorlar, fakat eşi kolundan yaralanıyor. Bu arada Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirilmeye çalışılıyor. Aksakallı, kahraman astsubay Ömer Halisdemir’e, darbeci Semih Terzi’yi durdurması gerektiğini söylüyor ve karargaha girmeden öldürmesini istiyor.

Kahraman astsubay Ömer Halisdemir, darbeci Semih Terzi’yi vurarak etkisiz hale getiriyor ve kendisi de 30 kurşunla şehit düşüyor. Zekai Aksakallı’nın emrini yerine getiren Ömer Halisdemir sayesinde, darbeciler büyük darbe alıyorlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski