Şehit Ömer Halisdemir Kimdir? aslen nereli? hayatı

Kahraman Şehit Ömer Halisdemir kimdir? aslen nereli? kaç yaşında ne zaman şehit edildi? biyografisi ve hayat hikayesi hakkında kısa bilgi.
Ömer Halisdemir

Şehit Ömer Halisdemir kimdir? aslen nereli? kaç yaşında ne zaman şehit edildi? biyografisi ve hayat hikayesi hakkında kısa bilgi.


Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin seyrini değiştiren isimlerden biri olan Kahraman Ömer Halisdemir, 30 kurşunla vurularak şehit edilmiştir.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, 20 Şubat 1974 tarihinde Niğde'nin Bor ilçesinin Çukurkuyu bölgesinde dünyaya gelmiştir. Çocukluğu çobanlık yaparak geçmiş, daha sonra Hatice Halisdemir ile evlenerek Elifnur ve Doğan Ertuğrul isimlerinde iki çocuğu olmuştur.

15 Temmuz Darbe Girişimi

Ömer Halisdemir, 2016 Türkiye askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştür. Bunun üzerine darbeci askerler tarafından kurşuna dizilerek şehit edilmiştir. Bu olay ile darbe girişimin seyrini değiştiren isimlerden birisi olmuştur.

- Ömer Halisdemir'in vurulduğu yer özel bir kaplama ile koruma altına alınarak çiçeklerle süslenmiştir.

- Dursun Ali Erzincanlı Halisdemir'in şehit edilmesi sonrasında "30 Kuş" isimli bir şiir yazmıştır ve bu esere Ekrem Aydın'ın yönetmenliğinde bir klip çekilmiştir.

- ilgili yazı: 15 Temmuz şehitleri Anma Mesajları Sözleri

- Ömer Halisdemir'in ismi 20 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Niğde ilindeki devlet üniversitesine verilmiştir.

- Ömer Halisdemir'e hitaben Mersin ilinin Toroslar ilçesindeki Şehitler Parkı’na 4.60 metre uzunluğunda olan bir heykel dikilmiştir.

- Ülke genelindeki pek çok yere de Ömer Halisdemir'in adı verilmiştir. Bunun yanında Niğde'de kendisi için bir hatıra ormanı oluşturulmuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski