Şenol Sunat kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Şenol Sunat kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
şenol sunat


Şenol Sunat kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat'ın hayatı hakkında merak edilenler..

ŞENOL SUNAT NERELİ?

Şenol Sunat 2 Ekim 1956 tarihinde Bursa ilinde dünyaya gelmiştir. Aynı zamanda akademisyen kökenli siyasetçilerdendir. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü'nü bitirmiştir. Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Sitogenetik alanında tamamlamıştır.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji ve Fen Bilgisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.) olarak görev yapmıştır. Bitki Sitogenetiği ve Fen-Biyoloji eğitimi ile ilgili çok sayıda yurtiçi ve yurtdışında bilimsel makalesi yayınlanmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen çok sayıda sempozyum, panel ve konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır.


Türk Ocakları Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı
görevini yürütmüştür. Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği'nin kurulmasına öncülük etmiştir. Halen derneğin Genel Başkanı olarak görev yapmakta ve Türk Dünyası Kadın Birliği ile Balkan Türk Kadın Birliğinin Yürütme Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

2007 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden İzmir 1. seçim çevresi milletvekili seçilmiş, 2011 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili seçilememiş, 2012-2015 yılları arasında MHP MYK üyesi olarak görev yapmıştır.

2017 yılında İyi Parti'nin kurucuları arasında yer almış ve Parlamento ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yürütmektedir.

Milletvekilliği döneminde TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği görevinde bulunmuş ve Hrant Dink Alt Komisyonu üyeliğinde de bulunmuştur.

Şenol Sunat, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, İyi Parti tarafından Manisa'dan tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem İYİ Parti Manisa Milletvekili olarak seçilmiştir.

Şenol Sunat kiminle evli?

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sami Bal ile evliliği 2012 yılında sona erdi. 2 çocuk annesidir. Öldürülen oyuncu İsmail Hakkı Sunat'ın ablasıdır.

İyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk annesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski