Mustafa Varank kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Mustafa Varank kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi Esra Varank kim? boyu kaç? kilosu, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Mustafa Varank

Mustafa Varank kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi Esra Varank kim? boyu kaç? kilosu, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


MUSTAFA VARANK NERELİ?

Mustafa Varank, 1976 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya gelmiştir. Doğma büyüme Fatih Yedikule'lidir. İlköğrenimini Fatih Yedikule İlkokulu'nda, orta öğrenimini ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olan Varank, eğitimini sürdürmek üzere ABD'ye gitti. Tallahassee Community College'da Ağ Hizmetleri Teknolojisi alanında eğitim aldı ve aynı zamanda Florida State Üniversitesinde uzman ve araştırmacı olarak görev yaptı.


Yüksek lisansını Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde tamamlayan Varank, eş zamanlı olarak bilgi teknolojileri ve inovasyon araştırmaları yapan Indiana University Pervasive Technology Institute'te araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonunda görev yaptı.

Yurt dışındaki eğitim ve çalışma hayatını 2005 yılında bitirip Türkiye'ye dönen Varank, Başbakanlık'ta çalışmaya başladı ve 2011'de Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Varank, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle 2014'te Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

2016 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Büyükelçi unvanı verilen Varank, AK Parti Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk Sanayi ve Teknoloji Bakanı'dır. 4 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini Mehmet Fatih Kacır'a devretmiştir.

Mustafa Varank iyi derecede İngilizce biliyor.


Mustafa Varank, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Bursa 2. Bölge'den aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili olarak seçilmiştir.

Mustafa Varank'ın boyu kaç? kilosu ne?

Mustafa Varank'ın 1,65 m. boyunda ve 85 kilo olduğu tahmin edilmektedir.

Mustafa Varank'ın eşi kim?

Bakan Mustafa Varank, Esra Varank ile evli olup, Çiftin 3 çocukları vardır.


Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, 2022 Meclis Bütçe görüşmelerinde CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekillerine verdiği cevaplar sosyal medyada gündem oldu.

Mustafa Varank'ın konuşması sosyal medyada viral oldu!


İlhan Varank kimdir?

Prof. Dr. İlhan Varank, Mustafa Varank'ın ağabeyidir. İlhan Varank 1 Eylül 1971 tarihinde Zonguldak'ta dünyaya gelmiştir.  ABD'de Ohio State Üniversitesi'nde MEB bursuyla bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı yapmaktaydı.

İlhan Varank, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde hayatını kaybetmiştir. Adı Sanacaktepe'de bir hastaneye ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde ise bir kütüphaneye verilmiştir. 16 Temmuz 2022'de Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Şehzadebaşı Camii'ne defnedilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski