Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? aslen nereli?

Mehmet Fatih Kacır kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Mehmet Fatih Kacır

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı hakkında merak edilenler..

MEHMET FATİH KACIR KİMDİR?

Mehmet Fatih Kacır 1984 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamlamıştır. 2003 yılında üniversite giriş sınavlarında Türkiye 12.si olmuş, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminden 2008 yılında Onur Derecesiyle mezun olmuştur.

Üniversite eğitimi sırasında öğrenci temsilciliği yaptı. Disiplinler arası araştırmalar ve proje yönetimi eğitimlerine öncülük etmiştir. Üniversite mezuniyeti sonrası girişimci olmayı seçerek, Kurucusu ve yöneticisi olduğu şirketlerde faydalı model ve endüstriyel tasarımlar geliştirerek yenilikçi uygulamalara imza atmıştır.


Girişimciliğin yanında sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2018 yılına kadar sürdüren Kacır, Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulmasının, özel yetenekli öğrencilere yönelik sürdürülen Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı'nın, Bilim Merkezi ve Girişim Merkezi programlarının, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest İstanbul'un öncüleri arasında yer almıştır. 2018 yılında TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliğine atanmıştır..

31 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanı Kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atandı. Bakanlıkta, Milli Teknoloji Hamlesi ve stratejik dönüşüm politikalarından sorumlu olarak görevini sürdürmekte olan Kacır, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi ve Türkiye Uzay Ajansı çalışmalarının koordinasyonunu yürütmektedir.

ASELSAN ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı yönetim kurulu üyesi olan Kacır, çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede mevcut Bakan Mustafa Varank'ın yerine yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilmiştir.


Mehmet Fatih Kacır kiminle evli?

Mehmet Fatih Kacır'ın eşi ile ilgili bir bilgi bulunamamaktadır, Fatih Kacır 2 çocuk babasıdır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Bakanları görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski