Sakil ne demektir? TDK Sakil kelime anlamı nedir?

Sakil nedir? Sakil ne demektir? TDK sözlüğe göre sakil kelimesinin anlamı manası nedir? sakil kelime anlamı hakkında bilgi..
Sakil


Sakil nedir? Sakil ne demektir? TDK sözlüğe göre sakil kelimesinin anlamı manası nedir? sakil kelime anlamı hakkında bilgi..


Günlük hayatta cümle içerisinde pek çok cümle kurarız. Bunun dışında sosyal medyada veya televizyonlarda birçok cümle ile karşılaşırız. Bu kelimelerin bazıları dilimize yabancı kökenden girmiş ve anlamları bilinmeyebilir. Bunun için Türk Dil Kurumu sözlükleri kelimelerin anlamlarını sizler için açıklamıştır.

SAKİL NE DEMEK?

Sakil kelimesi de günlük hayatta çok sık kullanılmasa da birçok yerde karşılaşırız. Bu nedenle anlamı pek çok kişi tarafından merak edilir. Köken itibari ile Arapça bir kelime olan sakil kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir. Genellikle ağır anlamında kullanılan bir kelimedir. Fakat başka anlamlarda da kullanılabilir.

Sakil Anlamı TDK

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde dilimize kullanılan pek çok kelimenin anlamı belirtilmiştir. Sakil kelimesinin anlamını öğrenmek isteyenler Türk Dil Kurumuna bakabilirler. Birkaç farklı anlam taşıyan sakil kelimesinin sözlük anlamı şu şekilde açıklanmıştır:

- Ağır
- Sıkıntı veren, sıkıntılı
- Çirkin, kaba, uyumsuz
- Türk müziğinde bir usul

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski