Gazeteci Enver Aysever kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Enver Aysever kimdir? kaç yaşında? aslen nerelidir? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Gazeteci Enver Aysever


Gazeteci Enver Aysever kimdir? kaç yaşında? aslen nerelidir? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


Gazeteci, roman ve oyun yazarı, televizyon sunucusu ve "Yunus Nadi Roman Ödülü" sahibi yazar Enver Aysever hakkında merak edilenler.

ENVER AYSEVER NERELİ?

Enver Aysever 1971'de İstanbul'da doğdu, aslen Hatay Antakya'lıdır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Doğuş, Yeditepe ve Arel üniversitelerinde dersler verdi.

Aysever, lise yıllarında amatör olarak tiyatro ile ilgilenmeye başladı. 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi sosyoloji bölümüne başlamadan hemen önce "Durdurulmuş Zamanın Fotoğrafı" adlı ilk profesyonel oyununu yazdı, sahneye koydu ve oyuncu olarak yer aldı. Oyunun provaları Galatasaray Lisesi'nin jesti sayesinde okulun Tevfik Fikret Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilebildi. İlk gösterimleri Beyoğlu Tünel semtindeki Baro Han adlı iş hanında bulunan tiyatro salonunda gerçekleştirildi.

Kurucusu olduğu Tiyatro Çisenti adlı tiyatro topluluğunda uzun yıllar yazar, yönetmen, oyuncu ve sanat yönetmeni görevlerini yürüttü. "Renkler ve Günce", "Yağmurla Gelen Yüzler", "Yabancı'da Camus", "Açık Evlilik", "Dilekçe", "Frankie and Johnny", "Bir İstanbul Masalı", "Şimdi Yaşa Sonra Öde" gibi oyunların yazarlığını ve yönetmenliğini üstlendi.

Atilla İlhan'ın şiirlerinden yararlanarak "Ne Kadınlar Sevdim" adlı oyunu yazdı ve sahneye koydu. Sonraki yıllarda çocuk oyunları yazmaya yöneldi. "Bebişler Karnavalı", "Renkler Cumhuriyeti", "Beyaz Dişler Ülkesi", "Güneşi Güldüren Soytarı", "Kakaolu Olsun", "Yaşamak Güzel Arkadaşım" adlı çocuk oyunları bu döneme aittir.


Yazdığı çocuk oyunlarını "Çocuk Oyunları 1" adlı bir kitapta topladı. "Geç Kalmış Romantik" adlı bir öykü kitabının ardından, "Bir An Bin Parça" adlı bir roman yazdı. Bu romanı ile 2006 Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi oldu. Ayrıca "Nasıl Yazar Olunur" ve "Yaralısın Türkiye" adlı deneme kitaplarını yazdı.

Bir yandan çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlandı. Finansal Forum, Varlık, Gösteri, İnsancıl, Cumhuriyet ve Birgün gazete ve dergilerde makale, deneme ve araştırma yazıları yayınladı. Televizyon Gazeteciliği ve Sahne Sanatları dersleri verdi. Remzi Kitap gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı ve başyazıları kaleme aldı.

Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde Ayın Güncesi adı altında halka açık kültür ve sanat tartışmaları düzenledi. Doğuş Üniversitesi'nde yazarlık atölyesi çalışmalarında bulunmuştur ve hâlen Kültür Sanat Yönetmeni görevini yürütmektedir. Son olarak 2015 Yılında 125 adet kısa yazısından derlediği ''Kişisel Direniş Kitabı'' adlı kitabı yazmıştır.

TV8'de "Lacivert", NTV Radyo'da "Kurşun Kalem" başlıklı edebiyat programlarını hazırladı ve sundu. TV8 kanalında "Haber Aktif" programının içinde "Yazın Aktif" köşesinin sürekli konuğu olarak yorum ve eleştiriler yaptı.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Tele1 ekran yüzlerini görmek için tıklayın..

2007 yılından itibaren Sky Türk kanalında "Aykırı Sorular" başlıklı programı hazırlayıp sundu. Yine Sky Türk kanalında aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Dengir Mir Mehmet Fırat, Şaban Dişli ve Metin Karakaş'ın katıldığı tartışmaların da yer aldığı "Ayrıntılar" başlıklı tartışma programını da hazırlayıp sundu.

Aynı kanalda "Siyasal Analiz", "Sokağın Sesi", "Üç Soru İki Yorum", "Zamana Karşı" adlı programları hazırladı, sundu ve yorumcu olarak görev aldı. Kanaltürk kanalında "Gündem Demokrasi", "Ters Cephe", "Pazar Politika" programlarında yorumculuk yaptı.

2011-12 sezonunda CNN Türk kanalında "Dört Bir Taraf" programında Altan Öymen, Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı ile birlikte yorumcu olarak yer aldı. Aysever, CNN Türk'te "Aykırı Sorular" başlıklı programı hazırlayıp sundu.

Bir süre Cem Vakfı'na yakın olan Cem TV kanalının yayın danışmanlığını yaptı. Bir dönem de Halk TV'de program hazırlayıp sundu.

BirGün gazetesinde günlük, Boyun Eğme dergisinde ise haftalık köşe yazıları yazmakta ve aynı zamanda Tele1'de Ayrıntılar adlı televizyon programını hazırlayıp sunmaktadır.

Enver Aysever kiminle evli?

Enver Aysever, Handan Aysever ile evli olup bir çocuk babasıdır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski