Doç. Dr. Yunus Emre kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

CHP milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Doç Dr Yunus Emre

Doç. Dr. Yunus Emre kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Katıldığı haber tartışma programlarında, sakin üslubu ve çarpıcı yorumlarıyla bilinen CHP Milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre'nin hayatı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. 

DOÇ. DR. YUNUS EMRE ASLEN NERELİ?

Yunus Emre 1982 yılında İzmit'te dünyaya gelmiştir. Babasının adı Şahin, annesinin adı Şengül'dür. Doktorasını Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsünde tamamlayan Emre, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde siyaset bilimi hocası olarak çalışmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe ve İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı. CHP tarihi ve sosyal demokrasi üzerine Türkiye'de ve yurtdışında birçok kitabı ve makalesi yayımlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesidir. 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılan CHP 36. Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçildi.


27. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Yunus Emre, TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesidir.

Yunus Emre, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından İstanbul 2. Bölgeden aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yunus Emre evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski