Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir? aslen nereli?

Numan Kurtulmuş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof Dr Numan Kurtulmuş

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un hayatı hakkında merak edilenler..

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş 23 Mart 1959 tarihinde Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ülkemizin tanınmış âlimlerinden Cumhuriyet Dönemi'nde Latin harfleriyle yazılmış ilk ilmihal kitaplarından "Amentü Şerhi"'nin müellifi, İstiklal Savaşı gazilerinden merhum Binbaşı Numan Kurtulmuş'un torunu, birçok vakıf ve hayır kurumunun öncülerinden merhum Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş'un oğludur.

Kurtulmuş lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı.

1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent unvanını aldı. Daha sonra ABD’de Cornell Üniversitesinde akademik çalışmalarını sürdürdü. 2004 yılında profesör unvanını aldı.


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler veren Kurtulmuş,1998 yılında aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi oldu. 2008 yılında Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi’ni (HAS Parti) kurdu. HAS Parti, 2012’de bütünleşme kararı alarak AK Parti ile birleşti. Bunun üzerine AK Parti’de Ekonomi İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görevine başladı. 63, 64 ve 65. Hükümetler döneminde Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü yapan Numan Kurtulmuş, 65. Hükümet’te yapılan değişiklik ile Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı.

AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilen Kurtulmuş, halen AK Parti Genel Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. AK Parti'nin 7'inci kongresinde de bu göreve yeniden seçilmiştir.

Numan Kurtulmuş, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Numan Kurtulmuş 7 Haziran 2023 tarihinde yapılan meclis oylamasında yeni TBMM Başkanı olarak seçilmiştir.

Numan Kurtulmuş eşi Sevgi Kurtulmuş

Numan Kurtulmuş'un eşi kimdir?

Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş 1959 yılında Burdur Gölhisar'da doğmuştur. Yazar ve Akademisyendir. İstanbul Üniversitesi'nde Doç. Dr. unvanı ile öğretim üyesi iken 1998 yılında dönemin rektörü Kemal Alemdaroğlu tarafından, "öğretim hayatını başörtülü sürdüremeyeceği" gerekçesiyle profesör unvanını almasına çok kısa bir süre kala öğretim üyeliği görevliliğinden atılmıştır.

Böylece, "baş örtüsü tartışması" kapsamında görevinden uzaklaştırılan ilk kişi Sevgi Kurtulmuş olmuştur. Öğretim hakkı elinden alınan Kurtulmuş 2013 yılında "Profesör" unvanını almıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski