Prof. Dr. Uğur Batı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Uğur Batı kimdir? aslen nerelidir? kaç doğumlu? kaç yaşında? nereden mezun? evli mi? eşi kim? biyografisi, kitapları ve hayatı hakkında bilgi.
Prof Dr Uğur Batı


Prof. Dr. Uğur Batı kimdir? aslen nerelidir? kaç doğumlu? kaç yaşında? nereden mezun? evli mi? eşi kim? biyografisi, kitapları ve hayatı hakkında bilgi.


Prof. Dr. Uğur Batı 1975 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Her biri 5 seneyi aşkın olmak üzere düzenli olarak dünyanın önde gelen dergilerinden Harvard Business Review Türkiye, Bloomberg Businessweek Türkiye, BrandMap, Grafik Tasarım ve Milliyet.com.tr gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmıştır.

Prof. Dr. Uğur Batı'nın; aralarında çok satanların da bulunduğu 19 kitabı, 60'ın üzerinde üniversitede ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki lisans eğitiminin ardından, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde yaptığı 3 yüksek lisans sonrası da Marmara Üniversitesi'nde doktorasını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri anabilim dalında tezini tamamlayan Batı, göstergebilim, retorik ve dilbilim üzerinden ikna edici iletişim konuları üzerine çalışmıştır. 

Yeditepe Üniversitesi'nde İngilizce İşletme Yönetiminde yaptığı yüksek lisansını da çift ana dalda yapmıştır. Genel MBA derecesini alırken örgütsel davranış, pazarlama yönetimi derecesini elde etmiş, grup dinamikleri içinde karar alma, motivasyon ve birliktelik kültürünü çalışmıştır.

Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri Anabilim dalında iletişim bilimleri doktorası yapan Uğur Batı, marka topluluklarında grup davranışı, sadakat, grup hiyerarşisi, birliktelik dinamikleri gibi konuları davranış bilimi, göstergebilim ve etnografi üzerinden çalışmalar yürütmüştür. İstanbul Üniversitesi’nin açtığı 1,5 senelik pedagojik formasyon programını tamamlamış olan Batı, daha sonra ABD Harvard Üniversitesi'nde öğrenme, liderlik gibi dersler almış ve Harvard Üniversitesi "Ancient Masterpieces of World Literature" programını tamamlayıp, üniversitenin hikaye anlatıcılığı ve yazarlık diplomasını kazanmıştır.


Uğur Batı, akademisyen olarak 2 ayrı dönemde toplam 8 sene Yeditepe Üniversitesi'nde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, yardımcı doçent ve doçent olarak görev almış, profesörlüğünü ise 2017 senesinde Okan Üniversitesi'nde görev yaparken elde etti. Değişim programları ve Erasmus programları ile de dersler vermiştir.


Prof. Dr. Uğrur Batı'nın kitapları

  • Marka Tasarımı ve İletişimi Uygulamaları (Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Tek Yazarlı Ders Kitabı),
  • 2020 – O Meftunu Olduğunuz Mavi (Mario Levi, Uğur Batı birlikte)
  • 2020 – Kusursuz Kararlar Vermek ve Ikna Sanatı
  • 2019 – Seyrüsefer (Ayşe Kulin – Buket Uzuner – Deniz Bayramoğlu – Doğan Hızlan – Ertürk Akşun – Gülşah Elikbank – Mahir Ünsal Eriş – Mario Levi – Metin Akpınar – Müfit Can Saçıntı – Murat Menteş – Nazlı Eray – Nermin Bezmen -Osman Balcıgil – Selim İleri – Sunay Akın – Uğur Batı – Yalın Alpay – Yekta Kopan)
  • 2019 – Enneagram İle Kişilik Analizi,
  • 2018 – Üzgün İnsandan Özgür İnsana (Deniz Bayramoğlu, Uğur Bati)
  • 2018 – Tüketici Davranışları,
  • 2018 – Markethink ya da Farkethink,
  • 2017 – Sinaps: Beynimizin ve Kararlarımızın Siradısı Hikayesi,
  • 2017 – Karanlık Yılbaşı Hikâyeleri (çoklu yazar)
  • 2017 – Aşkın Karanlık Yüzü (çoklu yazar)
  • 2017 – Anadolu Korku Öyküleri III- Yılgayak (çoklu yazar)
  • 2016 – Kendine İyi Bak,
  • 2015 – Ben Bilmem Beynim Bilir (Orhan Erdem, Uğur Batı)
  • 2016 – Azraa-eel Menkıbeleri
  • 2015 – Marka Yönetimi,
  • 2013 – Stratejik Marka Yönetimi
  • 2012 – Kendine Iyi Bak – Enneagram
  • 2011 – Dijital Oyunlar (Gülin Terek Ünal, Uğur Batı)
  • 2010 – Reklamın Dili,
  • Filmleri :
  • 2020 – Maskeler de Düşer (YouTube Filmi)

Ulusal ve uluslararası dergilerde yüz civarında bilimsel makalesi olan Batı’nın SSCI, AH&CI ve alan endeksli pek çok makalesi de bulunmaktadır. Akademide yaygın olduğu üzere tüketici karar bilimi, ikna süreçleri, davranış bilimleri ve nöropazarlama alanında disiplinler arası çalışmalar yapan Uğur Batı, bu konularda Türkiye’de laboratuvar çalışmaları yapan önde gelen akademisyenler arasındadır. Dünyanın ilk nöropolitik kitabını kaleme almıştır.

Oy verme davranışları üzerine 25 milyon satır EEG verisi, GSR verisi ve FACS verisi çalışan Batı’nın kitabı New York Times, The Times gibi uluslararası gazetelere konu olmuştur. Bu kitap mevcutta uluslararası bir yayınevi tarafından yayına hazırlanmaktadır. Disiplinler arası Beyin Araştırmaları Derneği yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Batı, 3. Nörobilim kongresi düzenleyicisi ve kongre başkanlığı görevlerini de yürütmüştür.

Öğrencilik sürecinde başladığı reklamcılıkta bugün, profesyonel kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası marka için reklamlar yazarak, stratejiler geliştiren ödüllü bir reklamcı olmuştur. Reklam Yaratıcıları Derneği Başkan Yardımcılığını uzun yıllar yürüttü. Telsim, Rumeli Telekom gibi firmalarda marka uzmanlığı, Gode İstanbul’da yaratıcı yönetmenlik, son olarak da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndan, Borsa İstanbul’a geçiş sürecini marka, kurumsal iletişim tarafında yönetti ve 4 sene boyunca kurumda marka ve kurumsal iletişim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Süreçte Shell, Telsim, Dalgakıran Kompresör, Lauren ve daha pek çok ulusal ve uluslararası markanın danışmanlığını da yapmış olan Batı, kariyerinde farklı Avrupa Birliği Projelerini yürüttü, ayrıca Dünya Bankası projelerinde yönetici olarak görev almıştır.

Borsa İstanbul markasının, adından başlayarak fikir ve uygulama lideri olarak çalışan, uluslararası ortaklıklar, farklı piyasalar, uluslararası marka yönetimi konusunda görevler yapmıştır. Borsa İstanbul’u reklam eşdeğeri, medyada temsili konularında 3 yıl üst üste lider yapan Batı, kurum bünyesindeki Sürdürülebilirlik Endeksi, Kurumsal Yönetim Endeksi ve Özel Pazar gibi birimlerin kurulmasında da rol almıştır.

Uluslararası pek çok üniversite söyleşileri ve konferansa eğitimci ve keynote speaker olarak katıldı, HaberGlobal’de yayınlanan 20 bölümlük "Uğur Batı ile Aklın Sınırları" belgeselini hazırlamış ve yazarlığını, anlatıcılığını, yaratıcı yönetmenliğini üstlenmiştir. Prof. Dr. Uğur Batı, yıllar içerisinde CNN Türk, Star TV, Habertürk TV, Bloomberg TV, NTV, TV 8, Haberglobal, Kanal D ve pek çok farklı kanalda programlarda katılımcı olarak yer almıştır.

Sanat alanında çalışmaları bulunan ve ressam olarak Kenan Işık ile birlikte kişisel sergileri olan Uğur Batı, ressam Devrim Erbil’in sergi küratörü olarak da görev yapmış ve ressam hakkında "Seyrüsefer" ve "O Meftunu Olduğunuz Mavi" isimli kurgu kitaplar da kaleme almıştır. Bir başka önemli ressam Yalçın Gökçebağ ile de çeşitli çalışmalar yürütmüş olan Batı’nın karma sergilerde de eserleri sergilenmiştir.

Oyuncu Müfit Can Saçıntı'nın 2020 yılında koronavirüs sebebi ile pandemi sürecinde hazırladığı ve Youtube üzerinden ücretsiz yayınladığı "Maskeler de Düşer" Türkiye'nin ilk Youtube uzun metrajlı Türk filminde Müfit Can Saçıntı, Fulden Akyürek, Sami Aksu, Umut Oğuz, Ömer Duran, Okan Metin, Sevilay Oğuz, Prof. Uğur Batı ve Bedri Baykam rol almıştır.

Uğur Batı Twitter adresi nedir?

Prof. Dr. Uğur Batı @ugurbati hesabını kullanmakta olup, 60 bini aşkın takipçisi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Uğur Batı kiminle evli?

Uğur Batı, Bil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ayfer Erdem Batı ile evlidir. Çiftin Elvin (d.2013) isminde bir kızları vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski