Gazeteci Sevil Nuriyeva ismayılov kimdir, aslen nereli? kaç yaşında?

Sevil Nuriyeva ismayılov kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Sevil Nuriyeva ismayılov


Gazeteci Sevil Nuriyeva ismayılov kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


SEVİL NURİYEVA NERELİ?

Azeri asıllı, Azerbaycan Türk'ü Gazeteci Sevil Nuriyeva İsmayılov 1973 yılında Azerbaycan’da doğdu.
Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Ardından Uluslararası İlişkiler konusunda tezini hazırladı ve aynı alanda doktora yaptı.

- Sitemizde kayıtlı diğer Azeri-Türk ünlüleri listeleyebilirsiniz..

Önce Azerbaycan Devlet Televizyonunda, daha sonra ilk bağımsız televizyon kanalı ANS’de bir çok program hazırladı ve sundu. Şu ana kadar Ayna, Nazar Noktası, Divan, Farkında, Bu Biziz, Yankı, Geçen Hafta, Zarif Çarşamba ve Cumartesi gecesi Sevil Nuriyeva ile isimli programlarını sundu.

Nuriyeva uzun yıllar televizyon gazeteciliği yaptı. Şimdilerde ise Türkiye'de Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.


Nuriyeva’nın eşi Azeri işadamı Etimat İsmaiyılov iki yıl önce 2018 yılında Bakırköy Florya'daki ofisinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. İsmaiyılov'u öldürdüğü ileri sürülen Azeri eski polis şefi, emekli albay ve işadamı Gözal Damirov da yapılan operasyonla yakalanmıştı.

SSCB döneminde Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığı ve bir dönemde Adalet Bakanlığı yapan İlyas İsmaiyılov’un oğlu olan işadamı Etimat İsmaiyılov başına 2 kurşun isabet ederken kalbine de 1 kurşun isabet etti. İsmaiyılov, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İsmaiyılov'u öldürdüğü yönünde bilgilere ulaşılan Damirov kaçtı.

Damirov, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla cinayetten kısa süre sonra saat 01.00 sıralarında Beşiktaş’ta yakalandı. Saldırıda kullandığı silahın da ele geçirildiği belirtilen zanlının sorgulamaya alındığı öğrenildi.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Sevil Nuriyeva kiminle evli?

Sevil Nuriyeva'nın Etimat İsmaiyılov ile evliliğinden İlyas isminde bir oğlu vardır.

Sevil Nuriyeva günümüzde halen Star Gazetesi’nde yazı yazmaya devam ediyor.

- Sitemizde yer alan diğer ATV - AHaber ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski