Avukat Yasin Şamlı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Hukukçu Avukat Yasin Şamlı kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
yasin şamlı

Avukat Yasin Şamlı kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Son zamanlarda haber programlarında hukukçu kimliğiyle konuk olup, hukuksal konularda yorumlarına başvurulan ünlü Hukukçu Av. Yasin Şamlı'nın hayatı hakkında merak edilenler.

YASİN ŞAMLI KİMDİR?

Yasin Şamlı aslen Erzincan Refahiye'lidir. İlk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Tıp Hukuku dalında yüksek lisans yaptı.

Çeşitli makaleleri ve tebliğleri bulunan, İnsan Hakları ve Ceza Hukuku alanlarında dersler verdi. 28 Şubat ve 15 Temmuz darbe davalarında darbecilerin karşısında hukuk mücadelesinde bulunan Şamlı, 28 Şubat’ta başörtülü öğretmen ve öğrencilerin, o dönemde kapatılmak istenen vakıf ve derneklerin avukatlığını üstlendi.


28 Şubat darbecilerinin yargılandığı davalara avukat olarak katılan Şamlı aynı zamanda katsayı mağdurları ile İslami kimlikleri nedeniyle askeriyeden atılanların davalarına da baktı.

  • Milletin Davası 15 Temmuz Davaları 1,
  • İstanbul Darbe Davası ve Milletin Davası,
  • 15 Temmuz Davaları 2,
  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Davası

kitaplarının editörlüğünü yaptı. TCK ve CMK ve Terörle Mücadele yasalarının hazırlık süreçlerinde katkı sundu ve bu çalışmaları kitaplaştırıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerini üstlenen Av. Yasin Şamlı, kurucularından olduğu Uluslararası Hukukçular Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesidir.

11 Temmuz 2020 tarihinde yapılan kanun değişikliğine göre, 5 binden fazla avukat bulunan şehirlerde 2 bin avukatla 2. Baro kurulabilmesinin önü açıldı. Avukat Yasin Şamlı İstanbul 2 Nolu Baro'nun ilk başkanı seçildi.

- Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski