Gazeteci Çetiner Çetin kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Ortadoğu Uzmanı muhabir, gazeteci Çetiner Çetin kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
çetiner çetin


Ortadoğu Uzmanı muhabir, gazeteci Çetiner Çetin kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


ÇETİNER ÇETİN NERELİ?

Çetiner Çetin 3 Ekim 1977 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini Hakkari'de tamamlamıştır. Terör olaylarının en zirvede olduğu, terör örgütü PKK ve Hizbullah'a katılımların en yüksek olduğu dönemlerde babası ve annesinin isteğiyle Lise eğitimini Van'da tamamladı.

1995 yılında Konya Selçuk Üniversitesi'nde devam ettiği eğitimini siyasi nedenlerden dolayı yarıda bıraktı. Daha sonra yüksek öğrenimine Ankara Üniversitesi'nde devam edip, mezun olduktan sonra "Mezopotamyayı keşfe çıkacağım" diyerek gazetecilik hayatına başladı.


Çetiner Çetin 12 yıl süren Ortadoğu görevleri boyunca, NTV, TRT, VOA gibi kurumlara Irak, İran, İsrail, Filistin ve Suriye'den haberlere geçti.

2011 yılında FETÖ'cülerin baskı ve soruşturmaları sonucu TRT'den ayrıldı. Ardından YENİŞAFAK'ta Ankara ofisinde Ortadoğu Muhabiri olarak göreve başladı. Bu dönemde Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün büyük desteğini gördü.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..


Başbakanlık'ta da Ortadoğu konusunda görevlerde bulundu. Daha sonra kendi isteğiyle görevden ayrıldı. Çetiner Çetin günümüzde halen Habertürk'te yazılar yazmaya devam ediyor ve Habertürk dış politika yayın koordinatörlüğü görevini yürütüyor.

- Sitemizde bulunan diğer HaberTürk ekran yüzlerini görmek için tıklayın

2 Yorumlar

  1. Bu arkadaş ile ilgili yazılanlar doğru değil. Ben kendisinin zaman gazetesinde çalışıp israilde eğitim aldığını biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir güç bu bilgilerin bir şekilde silinmesini becerdi.

      Sil
Daha yeni Daha eski