Köfteci Yusuf kimin? sahibi kim? Yusuf Akkaş kimdir? nereli?

Köfteci Yusuf kimin? sahibi kim? ne zaman kuruldu? kim kurdu? kurucusu kim? bayilik veriyor mu? meşhur köfteci Yusuf Akkaş kimdir? aslen nereli?
Köfteci Yusuf

Köfteci Yusuf kimin? sahibi kim? ne zaman kuruldu? kim kurdu? kurucusu kim? bayilik veriyor mu? meşhur köfteci Yusuf Akkaş kimdir? aslen nereli?


Türkiye'nin en büyük köfte zincirlerinden olan, gıda ve restorancılık sektöründe faaliyet gösteren Köfteci Yusuf Anonim Şirketi 1996 yılında Bursa'nın İznik ilçesinde faaliyete başladı. Sahibi ise "Köfteci Yusuf"olarak bilinen Yusuf Akkaş'tır.

Gıda ve restoran sektöründe hizmet veren Köfteci Yusuf AŞ, 1996 yılında İznik'te kurulmuştur. 26 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Köfteci Yusuf Avrupa standartlarında Türkiye'nin en büyük Köfte Fabrikası unvanına sahip olup, Bursa’da 44, İstanbul’da 69, Ankara’da 19, İzmir’de 26, Balıkesir’de 12, Samsun'da 7, Antalya'da, 10 Kocaeli'de 7, Muğla, Aydın, Sakarya, ve Eskişehir'de 5, Konya, ve Afyonkarahisar’da, 6, Yalova'da ve Kayseri'de 4, Denizli’de 3, Nevşehir, Uşak, Bilecik, Ordu, Kırıkkale, Manisa, Isparta, Tekirdağ, Düzce, Aksaray, ve Çankırı'da 2, Çanakkale, Çorum, Kütahya, Amasya, Burdur, Edirne, Zonguldak, Kırklareli, Kırşehir'de Yozgat ve Niğde'de 1’er tane olmak üzere toplam 39 ilde, 270 şubede hizmet vermektedir.



Köfteci Yusuf markası ve restoranları, 2015 Temmuz ayında Hürriyet Gazetesi'nin Kelebek ekinde seçilen "Türkiye’nin En İyi 10 Yol Lokantası" sıralamasında birinci seçilmiş ve Türkiye’nin en güvenilir restoran markası olmuştur.

köfteci yusuf sahibi

Köfteci Yusuf Akkaş kimdir?

Yusuf Akkaş Bursa’nın Kızılhisar Köyü’nde doğmuştur. Hayatı Yenişehir sokaklarında öğrendi. Daha küçük yaşta ticarete merakı olan Akkaş, doğduğu köy olan Kızılhisar Köyü’nün köy kıraathanesinde ticaret hayatına başladı.

Ticareti ve emek vermeyi burada öğrenen Yusuf Akkaş, artık kendi işini kurarak ticaret yapmak istiyordu. İlk işyerini 1996 yılında İznik'te açan Akkaş, kendi imkanlarıyla ticaret hayatını sadece 4 masalı bir köfteci dükkanında yürütüyordu. Yaptığı köftelerin lezzeti yayılmaya başladıkça Akkaş'ın dükkanı dolup taşmaya başlamıştı.


1998 yılına gelindiğinde ise Akkaş işletmesini büyütmeye karar vererek bugün bildiğimiz Köfteci Yusuf olma yolunda ilk adımını atarak 600 kişi kapasiteli Köfteci Yusuf’un temellerini İznik’te attı. Kısa sürede köfterlerinin lezzeti isim yapmaya başlayınca Akkaş artan talebe cevap vermek için çok kısa süre sonra ikinci şubesini Orhangazi’de, üçüncü şubesini de Yalova yolunda açtı. Artık köftenin tadı il dışına yayılmaya başlamıştı. Akkaş, artık daha çok büyümeli ve daha çok çalışmalıydı. Öyle de yaptı. Bugün 46 şubenin sahibi olan Akkaş, misafirlerini memnun ederek büyümeye ve gelişmeye her geçen gün devam ediyor.

KÖFTECİ YUSUF BAYİLİK VERİYOR MU?

Köfteci Yusuf ile ilgili merak edilen diğer bir konu ise bayilik verip vermediği yönünde oldu. Türkiye genelinde şubeler açan Köfteci Yusuf'un kendisi mi yoksa verdiği bayilikler aracılığıyla mı bu şubelerin açıldığı merak ediliyordu. 

Köfteci Yusuf' bayilik vermiyor. Açılan bütün şubeler kendi bünyesinde açılıyor. Gerekçe olarak ise "hizmet ve kaliteden ödün verilmek istenmemesi" gösteriliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski