Bünyamin Sürmeli kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Bünyamin Sürmeli kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
bünyamin sürmeli

Bünyamin Sürmeli kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Nam-ı diğer "Havayı Koklayan Adam" olan, Ünlü Meteoroloji Mühendisi Bünyamin Sürmeli'nin hayatı hakkında merak edilenler.

BÜNYAMİN SÜRMELİ NERELİ?

Bünyamin Sürmeli 1975 yılında İstanbul'da doğmuş olup aslen Gaziantep'lidir. İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği bölümünden 2000 yılında mezun olmuş, henüz mezun olmadan öğrencilik döneminde amatör olarak hava tahmini ile ilgilenmeye başlamıştır. 1997-1998 yıllarında iki radyo ile yaptığı telefon bağlantılarında kendini göstermiştir.

Öğrenim hayatı devam ederken 1999 yılında CNN Türk'ten gelen teklif ile profesyonel olarak iş hayatına atıldı. İşin mutfağından başlayarak 1,5 yıl boyunca CNN Türk ekranlarına grafikler ve kendi sesiyle hava durumu bültenleri hazırladı. 2001 yılından itibaren de programının hem editörü hem de sunucusu oldu. 21 yıl CNN Türk’te hava durumunu sundu.


Çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık yapan Sürmeli, üniversite ve liselerde öğrencilerle buluşup söyleşilere katılmaktadır. Birçok ulusal ve uluslararası kuruluşa meteoroloji, iklim, doğa ve sürdürülebilirlik üzerine seminerler ve eğitimler vermektedir.

Sürmeli televizyonda hava durumu, belgesel programlarının yanı sıra Power FM’de meteoroloji editörlüğü, Yacht Türkiye dergisinde yazarlık yapmaktadır.

Seslendirme de yapan Sürmeli’nin; Alaska, Arizona, Kenya-Tanzanya, Güney Kafkasya ve Güney Avrupa üzerine çekilmiş çeşitli belgeselleri bulunmaktadır.

Yemek Sepeti ve birçok reklam projesinde yer alan Sürmeli’nin katıldığı sinema ve TV dizilerinde konuk oyunculukları da bulunmaktadır.

Usta hava tahmincisi Bünyamin Sürmeli 8 Şubat 2021'de CNN Türk'ten ayrıldığını duyurmuş ve hemen bir gün sonra Haber Global televizyonunda Meteoroloji editörü olarak görev yapmaya başlamıştır.

Sitemizde bulunan diğer Haber Global ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski